Nyheter

Filter:

Bebisteater, fågelholkar och cirkus på Öppna förskolan c/o

Bebisteater, fågelholksbygge, snögubbehus, vintersånger och minidisco. Det är några av de aktiviteter som anordnats inom ramen för Öppna förskolan c/o, ett samarbete mellan Öppna förskolan och Kulturhuset i Upplands-Bro.

Kultur- och miljöstipendiet utdelat

Kultur- och miljöstipendiet 2019 delades ut onsdagen den 18 december. Vid Kommunfullmäktiges sista sammanträde mottog de 10 stipendiaterna sina diplom. Hårdrockarna Metalites och Charlie Normanstipendiaten Ella Carlstedts musik skänkte extra glans.

Snart är nya barnavdelningen klar att användas

Flytten av barnavdelningen i Bro är snart klar och vi hoppas att alla barn under 9 år med föräldrar kan komma in och låna, läsa och mysa i våra soffor redan före julafton.

UMTS laddar för galapremiär för Bio Kuben på annandagen

På annandag jul blir det stor biopremiär för Bio Kuben i Kulturhuset med filmvisningar av Frost 2 och musikalkomedin En del av mitt hjärta. Gänget bakom biosatsningen är en ideell förening med rötter långt tillbaka i kommunen, Upplands-Bro musik- och teatersällskap (UMTS).

Metalband och ung pianist - två av kommunens kulturpristagare

Ella Carlstedt, den yngsta Charlie Norman-pristagaren någonsin, samt det Kungsängenbaserade metalbandet Metalite . Det är två av Upplands-Bro kommuns kulturstipendiater 2019.

Hedersnormer lyfts i skolpjäs

En berättelse om kampen om rätten till ett eget liv, om skuld och straff, svek och kärlek, om den långa och svåra vägen till försoning.