din historia finns i hela kommunen

Upplands-Bro har en rik historia för dig att upptäcka! Och du är en del av den!

Kulturmiljöer är platser där du möter historien. I kulturmiljöer finns historien synlig i landskapet. De ger oss därför perspektiv på vår tillvaro och vår framtid. Det är platser vi tillsammans ska ta hand om och ta hänsyn till. Läs mer om varför kulturmiljö är viktig.

Sommarcafé och tipspromenad

I sommar kommer Stockholms-Näs hembygdsförening vid fyra tillfällen ha öppet sommarcafé på hembygdsgården i Kungsängen. I samband med öppettiderna anordnas en tipspromenad med start och stopp från sommarcaféet.
Besök en trivsam miljö och lär dig samtidigt mer om din
omgivning! Varmt välkomna!

För mer information om detta och tips på fler sommaraktiviteter kan du läsa i sommarlovsprogramet

Sommarlovsprogram 2021 - Upplands-Bro

Nyheter

SOMMARLOVSPROGRAMMET ÄR HÄR!

Mycket kul att göra på hemmaplan i sommar. Du kan bland annat vara med på vår konstskola och tillverka smycken och delta på filmkollo.

En smurf på crack? Panelsamtal och invigning av konstverket Ping Pong

Det är dags för officiell invigning av verket Ping Pong, som numera pryder entrén till den nya sporthallen i Kungsängen, signerat konstnären Peter Johansson. Invigningen följs av ett panelsamtal om offentlig konst och demokrati söndag den 21 mars. Det blir digitalt och öppet för alla. Välkommen!

Earth hour-veckan firas både digitalt och med arrangemang utomhus

Den globala klimatmanifestationen Earth hour hålls varje år under en timme den sista lördagen i mars. Då släcker människor världen över sina lampor för att uppmärksamma klimatfrågan. Upplands-Bro kommun deltar med aktiviteter en hel vecka.

Visa alla
Filter: Kulturmiljö