Biljettinformation

Kultur Upplands-Bro erbjuder både evenemang med fri entré och som kostar, samt att vissa av evenemangen kräver platsbokning medan andra har drop-in. Information kring vad som gäller hittar du på respektive evenemangssida i kulturkalendern.

ATT KÖPA ELLER BOKA BILJETT

På respektive evenemangssida finns en bokningslänk till höger under evenemangsbilden, ”Köp din biljett här” eller ”Boka din biljett här”, klicka på länken för att genomföra ett köp eller en bokning.
Du kan köpa din biljett antingen med kort eller Swish, alla Kultur Upplands-bros betalningsmedel går via Swedbank Pay. Du behöver BANK-ID för att använda denna e-tjänst. 

Vad händer sen?
Efter att du bokat dina biljetter via e-tjänsten får du ett sms och ett mejl med bekräftelsen av din bokning. I mejlet får du också en PDF med biljetterna. PDF:en är dina biljetter. Du kan visa upp PDF:en i mobilen när du kommer till arrangemanget eller skriva ut den. Det räcker inte att endast visa upp bokningsbekräftelsen eller sms:et.

Avbokningspolicy

Avboka alltid dina biljetter om du får förhinder vid gratisarrangemang så någon annan får glädje av föreställningen. Du avbokar via länken som finns i ditt bekräftelsemejl eller sms.
Kultur Upplands-Bro erbjuder ingen återbetalning på redan bokade och betalda biljetter. Du kan däremot ge biljetten till en vän eller sälja den vidare då biljetterna inte är personliga.

Vid inställda evenemang erbjuds de som har bokat en biljett i första hand en plats på det nya datumet för evnemanget. Om biljettköparen inte har möjlighet att delta vid det nya datum kan personen få ett presentkort giltigt på alla Kultur Upplands-Bros föreställningar och evenemang. OBS! Presentkortet gäller ej på bio-verksamheten utan på Kultur-Upplands-Bros egna arrangemang!

Fullbokade evenemang

Om ett evenemang är fullbokat kommer det inte gå att boka biljetter i vårt biljettsystem (Du kommer in i e-tjänster, men det går inte att välja några biljetter).
Det händer dock att någon avbokar sina biljetter. Se därför till att kolla en extra gång om det finns tillgängliga biljetter dagarna innan evenemanget ifall du inte hunnit boka innan det blev slutsålt.
Utöver biljettbokningen på hemsidan är det även möjligt att dyka upp på evenemanget och se om det finns några biljetter över på plats.

Köpa biljetter på plats

Vid betalarrangemang går det i dagsläget endast att köpa biljetter med Swish som betalningslösning. Det går alltså tyvärr inte att köpa biljetter med kort eller kontanter. Vi jobbar på en biljettlösning där detta skall vara möjligt.

För mer frågor gällande bokningar vänligen kontakta kultur@upplands-bro.se

VANLIGA FRÅGOR VID BOKNING

  • När du är inne i e-tjänsten måste du trycka på ”Lägg till” när du har valt tid och antal biljetter. Då går bokningen igenom.

  • Om du inte får ditt bokningsmejl kan det ha hamnat i din skräpkorg om du har ett skräppostfilter.

  • Du kan ha anmält en annan mejladress än den du trodde kopplad var till dina e-tjänster.

  • Var är mina biljetter? Via boknings-sms:et eller bokningsbekräftelsemailet hittar du enkelt tillbaka dina biljetter.

  • Läs här om hur vi behandlar dina personuppgifter

  • Saknar du BANK-ID eller inte kan använda e-tjänsten går det bra att mejla eller ringa oss så hjälper vi dig personligen att genomföra din bokning om det gäller gratisarrangemang. Du måste i dagsläget ha BankID för att köpa biljetter.


KONTAKT OCH STÖD

VAR UTE I GOD TID! Vi hjälper dig personligen med biljettbokningar på vardagar under kontorstid om du inte kan genomföra bokningen via e-tjänsten. Välkommen! Under sommaren har vi begränsad möjlighet att hjälpa dig att boka biljetter om du har svårighet att genomföra bokningen själv via e-tjänster.

Tillgänglighet

Uppge dina behov när du bokar biljett under tillgänglighet. Om du besöker ett arrangemang oanmäld, säg till vår personal, så hjälper de till med platser för både besökare och eventuell ledsagare. Har du särskilda behov eller önskemål gällande tillgänglighet som kan underlätta ditt besök i Kulturhuset? 

Fråga oss E-post: kultur@upplands-bro.se Telefon: 08-58169294

Anmälan via mejl

Ibland behöver du anmäla dig via en e-postadress som anges på evenemangets sida. Då får du en bekräftelse via mejl på att du har fått en plats.

Biljettpriser/biljettkategorier

Kultur Upplands-Bro: Priserna för våra arrangemang varierar och står på respektive evenemangssida och på biljettsidan innan du genomför ett köp.

Bio Kubens: Biljettpriser ligger vanligen mellan 80-100 Kr, priset står tydligt innan du genomför köp.
Har du speciella behov eller frågor till Bio Kuben: biokuben@outlook.com eller 076-311 84 11.

Gratis för ledsagare till alla våra evenemang. Boka en gratisbiljett via bokningen och uppge där eventuella behov och önskemål.

Kontakta Kultur Upplands-Bro