Nyheter

Filter:

boktips och författarmöten Digitalt

Just nu kan vi inte träffas på riktigt. Via bibliotekets digitala kanaler kan du istället träffa författare och få boktips av bibliotekets personal. Välkommen att titta och lyssna.

Felaktig hantering av IP-adresser – tekniskt fel rättat

Sveriges Radio gjorde under februari en granskning av offentliga myndigheters och kommuners webbplatser kopplat till datasäkerhet. Granskningen visade att flera kommuner omedvetet delat IP-adresser från webbplatsen genom verktyget Google Analytics.

Nu är sportlovsprogrammet här!

Escaperoom där du kan testa VR-glasögon eller ugglejakt i skogen är några av aktiviteterna du kan testa på under sportlovet i Upplands-Bro kommun.

Livestreamade boktips

Den 9 februari genomförde biblioteket ett livestreamat boktips. Temat var romantiska böcker. Trots en del tekniska problem och problem med ljudet fick vi mycket positiv respons så fler livestreamade boksamtal planeras under våren.

Rösta på din favorit i årets digitala vårsalong

Det är flera lokala konstnärer som vill delta i vårsalongen. Nu har en jury valt ut 31 verk som visas från 6 februari fram till 7 april i en digital utställning. En av jurymedlemmarna är kultur- och fritidsnämndens ordförande Mattias Peterson (C).

årets novelltävling är igång

Är du mellan 9-19 år gillar att skriva och bor eller går i skola i Upplands-Bro kommun. Välkommen att delta i bibliotekets novelltävling. Skriv en novell som kan handla om nästan precis vad du vill. Lämna in den till biblioteket senast 31 mars. Kanske vinner du ett fint pris. Prisutdelningen firas med författarbesök på biblioteket i den 6 maj.