Våra Lärare

Simon Liljeblad
trummor/slagverk, rockgrupp, ensemble

Jag heter Simon Liljeblad och är legitimerad trum- och slagverkslärare, utbildad vid SMI (Stockholms Musikpedagogiska Institut). När jag inte undervisar i trummor och slagverk så frilansar jag som trummis och har genom åren samarbetat med Carola, Demi Lovato, Jonathan Johansson, Anders Widmark m.m. Jag har även en egen podd som heter Trumpodden. Gå gärna in och lyssna!

 

________________________________________________________________

Henrik Falsin
gitarr, elgitarr, elbas, rockgrupp, musikprofil

Jag heter Henrik Falsin och har arbetat på Kulturskolan sedan 2009. Innan dess studerade jag 2 år på Kulturamas afromusiklinje samt 5 år på gitarrlärarprogrammet vid Musikhögskolan i Örebro. Jag är, vid sidan av mitt undervisningsjobb, även en aktiv musiker och spelar i ett flertal band i olika genrer samt har kompat många artister och turnerat både i Sverige och utomlands. Jag älskar att undervisa och sprida musiken vidare till mina elever.

________________________________________________________________

En bild på sångläraren Catharina som sjunger i en studio

Catharina Stensved
sång

 Jag heter Catharina Stensved och är legitimerad sångpedagog vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Jag har tidigare studerat på ett flertal folkhögskolor med inriktning inom jazz, soul, rock och pop. Förutom utbildning i musik har jag många års erfarenhet av att arbeta med barn och unga i kulturskola.
När jag inte undervisar frilansar jag som artist och låtskrivare och älskar att stå på scenen och att tillbringa tid i studion. Glädjen i att sjunga och musicera är det bästa jag har vilket jag älskar att få dela med mina elever.


________________________________________________________________

Bild på en kvinna med en tvärflöjt

Anna Karin Norrby Sjöqvist
tvärflöjt, blockflöjt, ensemble/orkester

Jag heter Anna Karin Norrby Sjöqvist och är legitimerad flöjtlärare. Jag har gått Instrumental- och ensemblelärarutbildning samt en handledarutbildning vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har en mångårig pedagogisk erfarenhet. Jag tycker att spela tillsammans är bland det roligaste man kan göra. Jag har väldigt tydliga minnen från min egen tid i kulturskolan. Speciellt alla konserter man fick vara med om och känslan när man tillsammans fick musiken att lyfta. Att bidra till att elever får med sig sådana positiva minnen från sin tid i kulturskolan är en av mina starkaste drivkrafter!

________________________________________________________________

Veronica Halén
teater, teaterlek, film

Veronica har arbetat på Kulturskolan sedan 2011. Här hon har regisserat ett 50-tal produktioner inom teater och film. Veronica är legitimerad teaterlärare, har en kandidatexamen i teatervetenskap och är även utbildad skådespelare. Hon har studerat regi vid Teaterhögskolan i Luleå och mimskådespeleri vid Teaterhögskolan i Stockholm. Tidigare har hon arbetat som skådespelare på Fjäderholmarna, Gotland och Kolmårdens djurpark. 

________________________________________________________________

Ann-Kathrin Wigren
fiol, altfiol, piano, orkester

Ann-Kathrin är utbildad vid Musikhögskolan i Örebro och arbetar sedan 1985 som violinpedagog och orkester/ensembleledare på Kulturskolan.
Hon har en lång erfarenhet som orkestermusiker, bl. a i Sveriges Radio Symfoniorkester, Kungliga Filharmonikerna, Västerås Sinfonietta, Svenska Kammarorkestern samt Folkoperan.
Ann-Kathrin har en utbildning i dirigering samt partiturstudium och är dirigent för Västerorts Ungdoms Symfoniorkester sedan 2000. VUS har ett flertal gånger haft samarbete med Sveriges Radios Symfoniorkester.
Hon har också återkommande uppdrag som dirigent för Järfälla Symfoniorkester.

________________________________________________________________

En bild med en kille som håller i en elgitarr

Martin Dernhagen
gitarr, elgitarr, elbas, musikproduktion

Martin har studerat musik- och medieproduktion på Kungliga Musikhögskolan, och innan dess studerat gitarr på Åsa folkhögskola och Dalkarlså folkhögskola. Martin arbetar också som frilansande musiker och musikproducent.


 
________________________________________________________________

Siri Seger
Keramik

Siri har arbetat med keramiskt skapande och formgivning under många år.
Hon är utbildad på Nyckelviksskolan i Stockholm, Keramisk form på Leksands folkhögskola och vid Formakademin i Lidköping.
Att undervisa går som en röd tråd genom Siris yrkesliv. Det har alltid funnits ett brinnande intresse för att lära ut. Extra roligt tycker hon det är att stimulera ungdomarnas skaparglädje. Målsättningen är att eleverna ska känna sig fria och skapa utifrån sin kunskapsnivå och sina förutsättningar.


________________________________________________________________

En bild på läraren Helena

Helena N Åkerlund
Konst

Mitt namn är Helena N Åkerlund och jag är Konstnär och Kreativ Coach, bosatt i Kungsängen sedan 2001. Jag startade Konstskolan för Barn år 2007, något år senare kurser i måleri för både vuxna och ungdomar samt driver mitt eget företag ”H kreation” sedan 2010 med bas hemma i eget Galleri och KonstStudio. Jag ställer även ut egen konst, genom åren bland annat på Galleri T i Gamla Stan, Stockholmssalongen, The Nut House, Överby Gård, Skokloster Slott för att nämna några.
"Det är fantastiskt att se barn och ungdomar skapa utifrån sig själva, att jag hittar nycklar som de kan jobba vidare med och hitta sin egen kreativitet. Det är det som gör att jag brinner för konsten."

________________________________________________________________

En man med en gitarr

Emanuel Åkerlund
gitarr, elgitarr, elbas, rockgrupp, musikprofil

Emanuel spelar utöver gitarr och elbas även trummor, piano och sjunger. Han har spelat i många olika band och konstellationer.
Efter fem års studier på Kungl. Musikhögskolan är han sedan 2018 behörig musik- och gitarrlärare. Emanuel har även studerat elgitarr på Åsa folkhögskola med inriktning jazz/soul och funk. Utöver populärmusik gillar han att spela folkmusik och klassisk gitarr.
Emanuel har även en nyfikenhet för historiska stränginstrument, och har en dröm om att en dag kunna
spela renässansluta!

________________________________________________________________

Sofia Olofsson
dans

Sofia är danslärare på Kulturskolan sedan 2002 och undervisar i allt från danslek för de minsta till balett, street/show och dancefusion. Hon har också lång erfarenhet av Dans i grundskolan.
Sofia är utbildad på Balettakademiens treåriga yrkesskola samt på Danshögskolan, nuvarande Stockholms konstnärliga högskola. Hon har arbetat som dansare i danskompaniet Jazzit med skolföreställningar och dansworkshops runt om i Sverige och undervisat på Balettakademien i Stockholm. Sofia vann också en bronsmedalj i VM i Cheerleading, Manchester 2003.
”Dansen har länge betytt mycket och jag började dansa vid 4 års ålder. För mig är dans glädje, den är uttrycksfull och skapar gemenskap.”

________________________________________________________________

Fredrik Hellgren
brassinstrument, gitarr, brassensemble, blåsorkester

Fredrik är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och har arbetat sedan 1998 i musik-/kulturskola och grundskola. Fredrik är legitimerad lärare i musik. Han har medverkat i flera indiepop/pop- och rockgrupper i Sthlms-området och han frilansar som trumpetare i klassiska sammanhang både som solist och i orkester. Fredrik är dirigent för brassbandet ”City Brass” och han spelar också trumpet i jazzbandet ”Things Are Swinging”. Fredrik har haft gitarr som ett biinstrument sen 14-års ålder och har även en pedagogisk utbildning i gitarrspel.

________________________________________________________________

Kristian Brink
klarinett, saxofon, blåsorkester

Kristian är ursprungligen från Hässleholm i Skåne och började direkt efter gymnasiestudenten att studera på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 2004-2008. Han är en respekterad och flitigt anlitad musiker med stor instrumentkompetens och genrékännedom. Musikaler, radio & TV, inspelningar och turnéer över hela världen fyller Kristians CV.

 

 

 

 

________________________________________________________________

En bild på läraren Filip

Filip Williamsson
piano, musikprofil

Filip Williamsson är pianolärare och har utbildning från Birka folkhögskola i Östersund och Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Under sin karriär har han spelat i många olika konstellationer i flera genrer, mest inom pop, rock och jazz.
”Jag tycker det är viktigt att mina elever har mycket inflytande i undervisningen och jag älskar att jobba med kreativitet och improvisation.”
________________________________________________________________

Rebecka Bobäck
dans

Rebecka är utbildad danspedagog på Danshögskolan/Stockholms konstnärliga högskola med pedagogisk inriktning för barn och unga. Hon har arbetat som danslärare i 10 år på flera kulturskolor, dansskolor och på estetiska gymnasieprogrammet för dans. Hennes huvudämne är jazzdans men hon har också dansat modern dans, improvisation, balett, hip hop/street och bugg. Rebecka har ett danskompani där hon har agerat både koreograf och dansare vid olika föreställningar som har spelats på scener i Sverige. Hon har även medverkat i musikvideo och konstfilm samt produktioner och liveframträdanden.
”Rörelseglädje, gemenskap och att få en bra teknisk dansgrund är några ledord som är viktiga i mitt arbete att lära ut dans. Jag tycker också att det är viktigt att dans är för alla och försöker att jobba normbrytande.”

________________________________________________________________

Malin Spindel
Dans & DIGITALT SKAPANDE

Malin Spindel är utbildad danspedagog vid Stockholms konstnärliga högskola (SKH). Hon har dansat jazz, modern dans, street, balett, improvisation, salsa och stepp samt undervisat i alla åldrar. Malin har undervisat på bl.a. Kulturama, SKH pedagogutbildning, Stockholms Kulturskola, Uppsala Dansakademi och driver eget företag inom yoga.

"Jag älskar att dela med mig av glädjen som finns i att dansa och att ge eleverna möjlighet att utvecklas och växa som människor genom dansen. Dans är rörelse, men framförallt ett sätt att uttrycka sig!"

Hon är även utbildad webbutvecklare och undervisar i Digitalt skapande.

________________________________________________________________

Jan Sjösten
trummor/Slagverk

Har relativt nyligt studerat musikpedagogik med inriktning slagverk på SMI (Stockholms Musikpedagogiska Institut) och sedan 15 år startat och drivit egen verksamhet i Sundbyberg som heter Trumslageriet, där elever fått möjlighet att spela olika genres inom trummor/slagverk och gärna i ensemblesammanhang. Arbetar även på SIS (Stockholm International School) och Tyska skolan i Stockholm som slagverkslärare sedan några år. 

Förutom lite inhopp i olika musikkonstellationer spelar jag i storbandet OPUS. 

Jag har tidigare arbetat som pilot, flyglärare och simulatorinstruktör i över 20 år, mestadels på SAS. För några år sedan valde jag att byta bana och istället engagera mig i musik och utbildning på heltid. 

Att få hålla på med musikutbildning, och uppleva att elever - unga som gamla - tar till sig av min kunskap och färdigheter samt få inspirera och entusiasmera är något fantastiskt. Dessutom går det inte en dag utan att eleverna lär mig något också. En sann win-win situation. 

________________________________________________________________

En bild på läraren Ewa som ler

Ewa Califf
Konst

Jag heter Ewa Califf och är Konstnär bosatt i Upplands-Bro. Jag bor i Kungsängen sedan tidigt 70-tal och är även egen företagare och driver Califf-Art. Själv har jag målat och skapat sen jag var barn och mellan 2008-2015 drev jag en pappershandel i Kungsängens centrum där jag sålde det mesta inom skapande och konst. Jag ordnade även målarkurser och många andra kurser inom skapande, såsom scrapbooking,decoupage samt återbruk.

Jag har även haft pysselverkstad i Kulturhuset med barn och vuxna under lovdagar. Jag ordnar målarkurser i hemmet samt arbetar som gästkonstnär på ett evenemangsföretag i Stockholm. Min egen konst ställer jag ut i olika forum, bland annat i föreningen Konstformers regi.

På Konstskolan arbetar vi med färg & form i olika processer, tekniker och material. Terminen avslutar vi med Vernissage (frivilligt) med barnens skapelser.

"Skapande i alla former är som medicin för själen"

________________________________________________________________________________________________________________

En bild på läraren Ewa som ler

Matilda mattsvåg
sång

Jag heter Matilda Mattsvåg och arbetar som sångpedagog på Kulturskolan. Jag har musikalisk utbildning från Kulturama, Rytmus, Sundbybergs folkhögskola, RML och är legitimerad musiklärare från Stockholms Universitet.

Jag leder en popkör och är aktiv som sångerska i två olika band och skriver även en del musik på fritiden. Jag har erfarenhet av musikal och teater och tycker att uttryck är bland det viktigaste i sången.

________________________________________________________________________________________________________________

En bild på läraren Ewa som ler

Julia winbäck rios
piano

Mitt namn är Julia och jag är nyexaminerad musiklärare från Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Jag brinner för att undervisa piano och även sång. Att skriva egna låtar och spela in är något jag också älskar. I min pianoundervisning vill jag fånga det som eleverna tycker är roligt att spela och de får möjlighet att utvecklas i att spela på gehör, med noter och i att improvisera. Vi ses!

________________________________________________________________________________________________________________

En bild på läraren Ewa som ler

Frida lif
Sång

Jag heter Frida Lif och är legitimerad sångpedagog utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Jag har flera års erfarenhet av att undervisa barn och unga i kulturskolan, samt av privatundervisning i sång. Utöver mitt arbete på kulturskolan frilansar jag som sångerska och sjunger främst på dop, bröllop och begravningar. Jag skriver egen svensk pop-musik och spenderar även mycket tid i studion. På kulturskolan hoppas jag kunna inspirera till sångglädje, och få utvecklas musikaliskt tillsammans med mina elever. 

________________________________________________________________________________________________________________

En bild på läraren Ewa som ler

JULIA SJÖSTRÖM GISEL
DANS

Julia studerar danspedagogprogrammet på Stockholms konstnärliga högskola (SKH) och tar examen våren 2024. Hon har även en idrottsmedicinsk examen från Umeå universitet. Julia har jazzdans som huvudämne, men har även erfarenheter och kunskaper inom modern och nutida dans, improvisation samt balett. Hon har medverkat i P4 Nästa Västerbotten samt flera välgörenhetskonserter som dansare och koreograf.

"Dans för mig är glädje, träning och gemenskap. Jag jobbar skadeförebyggande på mina lektioner eftersom jag vill främja ett långt och hälsosamt dansliv. Jag tycker dans ska vara för alla och att det ska vara kul, socialt och utvecklande!"

________________________________________________________________________________________________________________

En bild på läraren Ewa som ler

MOA BOBÄCK
DANS

Moa är ämneslärare i dans och har utbildat sig på Stockholms konstnärliga högskola, Gotlands dansutbildningar och Löftadalens folkhögskola. Moa har undervisat dans i flera år, bla på kulturskolan i Knivsta, Danshuset och Marikas dansstudio, samt på Stockholms estetiska gymnasium. Moa har fördjupat sig i modern och nutida dans och i ämnet koreografi. Utöver detta har hon tränat andra stilar som jazz, street och balett.
Förutom undervisning i dans har Moa även jobbat i ett danskompani, samt varit dansare på konserter och evenemang.
Moa är även utbildad instruktör i konceptet Dans för hälsa.

"På mina klasser vill jag inspirera och uppmuntra eleverna att våga pröva och utveckla sitt eget uttryck. Detta med hjälp av teknik, styrka, koordination, rytm och flera andra verktyg. Dansen blir också en gemenskap där barn och unga utvecklar sin kommunikation, sitt skapande och sin förmåga att kunna uttrycka sig genom livet."

________________________________________________________________________________________________________________

En bild på läraren Ewa som ler

Olof victor
gitarr, elgitarr, elbas

Jag är legitmerad lärare vid KMH (Kungliga musikhögskolan) och undervisar i musikproduktion, gitarr, bas och ensemble. Vid sidan av kulturskolan frilansar jag som musikproducent och driver flertal band- och artistprojekt.

 

 

 

________________________________________________________________________________________________________________