Våra Lärare

Simon Liljeblad
trummor/slagverk, rockgrupp, ensemble

Jag heter Simon Liljeblad och är legitimerad trum- och slagverkslärare, utbildad vid SMI (Stockholms Musikpedagogiska Institut). När jag inte undervisar i trummor och slagverk så frilansar jag som trummis och har genom åren samarbetat med Carola, Demi Lovato, Jonathan Johansson, Anders Widmark m.m. Jag har även en egen podd som heter Trumpodden. Gå gärna in och lyssna!

 

________________________________________________________________

Henrik Falsin
gitarr, elgitarr, elbas, rockgrupp, musikprofil

Jag heter Henrik Falsin och har arbetat på Kulturskolan sedan 2009. Innan dess studerade jag 2 år på Kulturamas afromusiklinje samt 5 år på gitarrlärarprogrammet vid Musikhögskolan i Örebro. Jag är, vid sidan av mitt undervisningsjobb, även en aktiv musiker och spelar i ett flertal band i olika genrer samt har kompat många artister och turnerat både i Sverige och utomlands. Jag älskar att undervisa och sprida musiken vidare till mina elever.

________________________________________________________________

Sara Lindell Heed
sång

Jag är Kulturskolans sångpedagog och har arbetat med att undervisa barn och unga i 20 år. Att anpassa lektionerna efter elevernas behov, låta dem komma med egna önskemål, och uppmuntra lusten och glädjen att lära sig är viktigt för mig! De som går på sång får gärna uppträda på Kulturskolans konserter, musikaler och föreställningar. Inte alla vill stå på en scen, och då går det bra att sjunga för sin egen skull - för att det är kul!
Sedan flera år tillbaka har jag hand om Kulturskolans utåtriktade verksamhet, där jag bland annat har producerat shower för skolbarn, konserter för allmänheten, och turnéer för äldreboenden.
Jag har utbildat mig till sångpedagog på Stockholms Musikpedagogiska Institut, och till sångerska på College-Conservatory of Music i Cincinnati, samt på University of Kansas.

________________________________________________________________

Bild på en kvinna med en tvärflöjt

Anna Karin Norrby Sjöqvist
tvärflöjt, blockflöjt, ensemble/orkester

Jag heter Anna Karin Norrby Sjöqvist och är legitimerad flöjtlärare. Jag har gått Instrumental- och ensemblelärarutbildning samt en handledarutbildning vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har en mångårig pedagogisk erfarenhet. Jag tycker att spela tillsammans är bland det roligaste man kan göra. Jag har väldigt tydliga minnen från min egen tid i kulturskolan. Speciellt alla konserter man fick vara med om och känslan när man tillsammans fick musiken att lyfta. Att bidra till att elever får med sig sådana positiva minnen från sin tid i kulturskolan är en av mina starkaste drivkrafter!

________________________________________________________________

Veronica Halén
teater, teaterlek, film

Veronica har arbetat på Kulturskolan sedan 2011. Här hon har regisserat ett 50-tal produktioner inom teater och film. Veronica är legitimerad teaterlärare, har en kandidatexamen i teatervetenskap och är även utbildad skådespelare. Hon har studerat regi vid Teaterhögskolan i Luleå och mimskådespeleri vid Teaterhögskolan i Stockholm. Tidigare har hon arbetat som skådespelare på Fjäderholmarna, Gotland och Kolmårdens djurpark. 

________________________________________________________________

Ann-Kathrin Wigren
fiol, altfiol, piano, orkester

Ann-Kathrin är utbildad vid Musikhögskolan i Örebro och arbetar sedan 1985 som violinpedagog och orkester/ensembleledare på Kulturskolan.
Hon har en lång erfarenhet som orkestermusiker, bl. a i Sveriges Radio Symfoniorkester, Kungliga Filharmonikerna, Västerås Sinfonietta, Svenska Kammarorkestern samt Folkoperan.
Ann-Kathrin har en utbildning i dirigering samt partiturstudium och är dirigent för Västerorts Ungdoms Symfoniorkester sedan 2000. VUS har ett flertal gånger haft samarbete med Sveriges Radios Symfoniorkester.
Hon har också återkommande uppdrag som dirigent för Järfälla Symfoniorkester.

________________________________________________________________

En bild med en kille som håller i en elgitarr

Martin Dernhagen
gitarr, elgitarr, elbas, musikproduktion

Martin har studerat musik- och medieproduktion på Kungliga Musikhögskolan, och innan dess studerat gitarr på Åsa folkhögskola och Dalkarlså folkhögskola. Martin arbetar också som frilansande musiker och musikproducent.


 
________________________________________________________________

Siri Seger
Keramik

Siri har arbetat med keramiskt skapande och formgivning under många år.
Hon är utbildad på Nyckelviksskolan i Stockholm, Keramisk form på Leksands folkhögskola och vid Formakademin i Lidköping.
Att undervisa går som en röd tråd genom Siris yrkesliv. Det har alltid funnits ett brinnande intresse för att lära ut. Extra roligt tycker hon det är att stimulera ungdomarnas skaparglädje. Målsättningen är att eleverna ska känna sig fria och skapa utifrån sin kunskapsnivå och sina förutsättningar.


________________________________________________________________

Stefan Moberg
cello, piano, orkester, arts & crafts

Stefan utbildade sig till musiker vid Musikhögskolan I Malmö och The Royal College of Music i London och har sedan sin solistdiplomexamen 2008 arbetat både i orkester, som kammarmusiker och solist och han undervisar på alla nivåer i både cello och piano.
Inom textil är Stefan utbildad i textilvetenskap vid Uppsala universitet och i traditionell japansk vävning vid Kawashima Textile School i Kyoto, Japan.
Inom Arts & Crafts undervisar Stefan i de flesta textila tekniker, stickning, virkning, färgning, tygtryck, sömnad, lagning av textilier, vävning, spinning och materiallära.

________________________________________________________________

En man med en gitarr

Emanuel Åkerberg
gitarr, elgitarr, elbas, rockgrupp, musikprofil

Emanuel spelar utöver gitarr och elbas även trummor, piano och sjunger. Han har spelat i många olika band och konstellationer.
Efter fem års studier på Kungl. Musikhögskolan är han sedan 2018 behörig musik- och gitarrlärare. Emanuel har även studerat elgitarr på Åsa folkhögskola med inriktning jazz/soul och funk. Utöver populärmusik gillar han att spela folkmusik och klassisk gitarr.
Emanuel har även en nyfikenhet för historiska stränginstrument, och har en dröm om att en dag kunna
spela renässansluta!

________________________________________________________________

Sofia Olofsson
dans

Sofia är danslärare på Kulturskolan sedan 2002 och undervisar i allt från danslek för de minsta till balett, street/show och dancefusion. Hon har också lång erfarenhet av Dans i grundskolan.
Sofia är utbildad på Balettakademiens treåriga yrkesskola samt på Danshögskolan, nuvarande Stockholms konstnärliga högskola. Hon har arbetat som dansare i danskompaniet Jazzit med skolföreställningar och dansworkshops runt om i Sverige och undervisat på Balettakademien i Stockholm. Sofia vann också en bronsmedalj i VM i Cheerleading, Manchester 2003.
”Dansen har länge betytt mycket och jag började dansa vid 4 års ålder. För mig är dans glädje, den är uttrycksfull och skapar gemenskap.”

________________________________________________________________

Fredrik Hellgren
brassinstrument, gitarr, brassensemble, blåsorkester

Fredrik är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och har arbetat sedan 1998 i musik-/kulturskola och grundskola. Fredrik är legitimerad lärare i musik. Han har medverkat i flera indiepop/pop- och rockgrupper i Sthlms-området och han frilansar som trumpetare i klassiska sammanhang både som solist och i orkester. Fredrik är dirigent för brassbandet ”City Brass” och han spelar också trumpet i jazzbandet ”Things Are Swinging”. Fredrik har haft gitarr som ett biinstrument sen 14-års ålder och har även en pedagogisk utbildning i gitarrspel.

________________________________________________________________

Kristian Brink
klarinett, saxofon, blåsorkester

Kristian är ursprungligen från Hässleholm i Skåne och började direkt efter gymnasiestudenten att studera på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 2004-2008. Han är en respekterad och flitigt anlitad musiker med stor instrumentkompetens och genrékännedom. Musikaler, radio & TV, inspelningar och turnéer över hela världen fyller Kristians CV.

 

 

 

 

________________________________________________________________

En bild på läraren Filip

Filip Severinsson
piano, musikprofil

Filip Severinson är pianolärare och har utbildning från Birka folkhögskola i Östersund och Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Under sin karriär har han spelat i många olika konstellationer i flera genrer, mest inom pop, rock och jazz.
”Jag tycker det är viktigt att mina elever har mycket inflytande i undervisningen och jag älskar att jobba med kreativitet och improvisation.”

 

________________________________________________________________

Rebecka Bobäck
dans

Rebecka är utbildad danspedagog på Danshögskolan/Stockholms konstnärliga högskola med pedagogisk inriktning för barn och unga. Hon har arbetat som danslärare i 10 år på flera kulturskolor, dansskolor och på estetiska gymnasieprogrammet för dans. Hennes huvudämne är jazzdans men hon har också dansat modern dans, improvisation, balett, hip hop/street och bugg. Rebecka har ett danskompani där hon har agerat både koreograf och dansare vid olika föreställningar som har spelats på scener i Sverige. Hon har även medverkat i musikvideo och konstfilm samt produktioner och liveframträdanden.
”Rörelseglädje, gemenskap och att få en bra teknisk dansgrund är några ledord som är viktiga i mitt arbete att lära ut dans. Jag tycker också att det är viktigt att dans är för alla och försöker att jobba normbrytande.”

________________________________________________________________