Våra Lärare

Simon Liljeblad
trummor/slagverk, rockgrupp, ensemble

Jag heter Simon Liljeblad och är legitimerad trum- och slagverkslärare, utbildad vid SMI (Stockholms Musikpedagogiska Institut). När jag inte undervisar i trummor och slagverk så frilansar jag som trummis och har genom åren samarbetat med Carola, Demi Lovato, Jonathan Johansson, Anders Widmark m.m. Jag har även en egen podd som heter Trumpodden. Gå gärna in och lyssna!

 

________________________________________________________________

Henrik Falsin
gitarr, elgitarr, elbas, rockgrupp, musikprofil

Jag heter Henrik Falsin och har arbetat på Kulturskolan sedan 2009. Innan dess studerade jag 2 år på Kulturamas afromusiklinje samt 5 år på gitarrlärarprogrammet vid Musikhögskolan i Örebro. Jag är, vid sidan av mitt undervisningsjobb, även en aktiv musiker och spelar i ett flertal band i olika genrer samt har kompat många artister och turnerat både i Sverige och utomlands. Jag älskar att undervisa och sprida musiken vidare till mina elever.

________________________________________________________________

En bild på sångläraren Catharina som sjunger i en studio

Catharina Stensved
sång

 Jag heter Catharina Stensved och är legitimerad sångpedagog vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Jag har tidigare studerat på ett flertal folkhögskolor med inriktning inom jazz, soul, rock och pop. Förutom utbildning i musik har jag många års erfarenhet av att arbeta med barn och unga i kulturskola.
När jag inte undervisar frilansar jag som artist och låtskrivare och älskar att stå på scenen och att tillbringa tid i studion. Glädjen i att sjunga och musicera är det bästa jag har vilket jag älskar att få dela med mina elever.


________________________________________________________________

Bild på en kvinna med en tvärflöjt

Anna Karin Norrby Sjöqvist
tvärflöjt, blockflöjt, ensemble/orkester

Jag heter Anna Karin Norrby Sjöqvist och är legitimerad flöjtlärare. Jag har gått Instrumental- och ensemblelärarutbildning samt en handledarutbildning vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har en mångårig pedagogisk erfarenhet. Jag tycker att spela tillsammans är bland det roligaste man kan göra. Jag har väldigt tydliga minnen från min egen tid i kulturskolan. Speciellt alla konserter man fick vara med om och känslan när man tillsammans fick musiken att lyfta. Att bidra till att elever får med sig sådana positiva minnen från sin tid i kulturskolan är en av mina starkaste drivkrafter!

________________________________________________________________

Veronica Halén
teater, teaterlek, film

Veronica har arbetat på Kulturskolan sedan 2011. Här hon har regisserat ett 50-tal produktioner inom teater och film. Veronica är legitimerad teaterlärare, har en kandidatexamen i teatervetenskap och är även utbildad skådespelare. Hon har studerat regi vid Teaterhögskolan i Luleå och mimskådespeleri vid Teaterhögskolan i Stockholm. Tidigare har hon arbetat som skådespelare på Fjäderholmarna, Gotland och Kolmårdens djurpark. 

________________________________________________________________

Ann-Kathrin Wigren
fiol, altfiol, piano, orkester

Ann-Kathrin är utbildad vid Musikhögskolan i Örebro och arbetar sedan 1985 som violinpedagog och orkester/ensembleledare på Kulturskolan.
Hon har en lång erfarenhet som orkestermusiker, bl. a i Sveriges Radio Symfoniorkester, Kungliga Filharmonikerna, Västerås Sinfonietta, Svenska Kammarorkestern samt Folkoperan.
Ann-Kathrin har en utbildning i dirigering samt partiturstudium och är dirigent för Västerorts Ungdoms Symfoniorkester sedan 2000. VUS har ett flertal gånger haft samarbete med Sveriges Radios Symfoniorkester.
Hon har också återkommande uppdrag som dirigent för Järfälla Symfoniorkester.

________________________________________________________________

En bild med en kille som håller i en elgitarr

Martin Dernhagen
gitarr, elgitarr, elbas, musikproduktion

Martin har studerat musik- och medieproduktion på Kungliga Musikhögskolan, och innan dess studerat gitarr på Åsa folkhögskola och Dalkarlså folkhögskola. Martin arbetar också som frilansande musiker och musikproducent.


 
________________________________________________________________

Siri Seger
Keramik

Siri har arbetat med keramiskt skapande och formgivning under många år.
Hon är utbildad på Nyckelviksskolan i Stockholm, Keramisk form på Leksands folkhögskola och vid Formakademin i Lidköping.
Att undervisa går som en röd tråd genom Siris yrkesliv. Det har alltid funnits ett brinnande intresse för att lära ut. Extra roligt tycker hon det är att stimulera ungdomarnas skaparglädje. Målsättningen är att eleverna ska känna sig fria och skapa utifrån sin kunskapsnivå och sina förutsättningar.


________________________________________________________________

En bild på läraren Helena

Helena N Åkerlund
Konstskola

Mitt namn är Helena N Åkerlund och jag är Konstnär och Kreativ Coach, bosatt i Kungsängen sedan 2001. Jag startade Konstskolan för Barn år 2007, något år senare kurser i måleri för både vuxna och ungdomar samt driver mitt eget företag ”H kreation” sedan 2010 med bas hemma i eget Galleri och KonstStudio. Jag ställer även ut egen konst, genom åren bland annat på Galleri T i Gamla Stan, Stockholmssalongen, The Nut House, Överby Gård, Skokloster Slott för att nämna några.
På Konstskolan provar vi på diverse olika färger, former och tekniker, återbruk av gamla smycken, textilier, glas mm. Vi avslutar alltid varje termin med ett Vernissage där barnen får ställa ut sina alster och sälja om de vill. Vi bjuder in nära och kära, ibland får vi äran att vara i Konsthallen på Kulturhuset i Kungsängen.
Tanken med Konstskolan är att få prova på olika skapande och kreativa tekniker, lära sig grunderna och utveckla sitt eget skapande. Ett smörgåsbord i kreativitet och skapande!

________________________________________________________________

En man med en gitarr

Emanuel Åkerlund
gitarr, elgitarr, elbas, rockgrupp, musikprofil

Emanuel spelar utöver gitarr och elbas även trummor, piano och sjunger. Han har spelat i många olika band och konstellationer.
Efter fem års studier på Kungl. Musikhögskolan är han sedan 2018 behörig musik- och gitarrlärare. Emanuel har även studerat elgitarr på Åsa folkhögskola med inriktning jazz/soul och funk. Utöver populärmusik gillar han att spela folkmusik och klassisk gitarr.
Emanuel har även en nyfikenhet för historiska stränginstrument, och har en dröm om att en dag kunna
spela renässansluta!

________________________________________________________________

Sofia Olofsson
dans

Sofia är danslärare på Kulturskolan sedan 2002 och undervisar i allt från danslek för de minsta till balett, street/show och dancefusion. Hon har också lång erfarenhet av Dans i grundskolan.
Sofia är utbildad på Balettakademiens treåriga yrkesskola samt på Danshögskolan, nuvarande Stockholms konstnärliga högskola. Hon har arbetat som dansare i danskompaniet Jazzit med skolföreställningar och dansworkshops runt om i Sverige och undervisat på Balettakademien i Stockholm. Sofia vann också en bronsmedalj i VM i Cheerleading, Manchester 2003.
”Dansen har länge betytt mycket och jag började dansa vid 4 års ålder. För mig är dans glädje, den är uttrycksfull och skapar gemenskap.”

________________________________________________________________

Fredrik Hellgren
brassinstrument, gitarr, brassensemble, blåsorkester

Fredrik är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och har arbetat sedan 1998 i musik-/kulturskola och grundskola. Fredrik är legitimerad lärare i musik. Han har medverkat i flera indiepop/pop- och rockgrupper i Sthlms-området och han frilansar som trumpetare i klassiska sammanhang både som solist och i orkester. Fredrik är dirigent för brassbandet ”City Brass” och han spelar också trumpet i jazzbandet ”Things Are Swinging”. Fredrik har haft gitarr som ett biinstrument sen 14-års ålder och har även en pedagogisk utbildning i gitarrspel.

________________________________________________________________

Kristian Brink
klarinett, saxofon, blåsorkester

Kristian är ursprungligen från Hässleholm i Skåne och började direkt efter gymnasiestudenten att studera på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 2004-2008. Han är en respekterad och flitigt anlitad musiker med stor instrumentkompetens och genrékännedom. Musikaler, radio & TV, inspelningar och turnéer över hela världen fyller Kristians CV.

 

 

 

 

________________________________________________________________

En bild på läraren Filip

Filip Severinsson
piano, musikprofil

Filip Severinson är pianolärare och har utbildning från Birka folkhögskola i Östersund och Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Under sin karriär har han spelat i många olika konstellationer i flera genrer, mest inom pop, rock och jazz.
”Jag tycker det är viktigt att mina elever har mycket inflytande i undervisningen och jag älskar att jobba med kreativitet och improvisation.”

 

________________________________________________________________

Rebecka Bobäck
dans

Rebecka är utbildad danspedagog på Danshögskolan/Stockholms konstnärliga högskola med pedagogisk inriktning för barn och unga. Hon har arbetat som danslärare i 10 år på flera kulturskolor, dansskolor och på estetiska gymnasieprogrammet för dans. Hennes huvudämne är jazzdans men hon har också dansat modern dans, improvisation, balett, hip hop/street och bugg. Rebecka har ett danskompani där hon har agerat både koreograf och dansare vid olika föreställningar som har spelats på scener i Sverige. Hon har även medverkat i musikvideo och konstfilm samt produktioner och liveframträdanden.
”Rörelseglädje, gemenskap och att få en bra teknisk dansgrund är några ledord som är viktiga i mitt arbete att lära ut dans. Jag tycker också att det är viktigt att dans är för alla och försöker att jobba normbrytande.”

________________________________________________________________

Stefan Moberg
Tjänstledig - Cello, piano, orkester, Arts & crafts

Stefan utbildade sig till musiker vid Musikhögskolan I Malmö och The Royal College of Music I London och har sedan sin solistdiplomexamen 2008 arbetat både i orkester, som kammarmusiker och solist och han undervisar på alla nivåer i både cello och piano.
Inom textil är Stefan utbildad i textilvetenskap vid Uppsala universitet och i traditionell japansk vävning vid Kawashima Textile School i Kyoto, Japan.
Inom Arts & Crafts undervisar Stefan i de flesta textila tekniker, stickning, virkning, färgning, tygtryck, sömnad, lagning av textilier, vävning, spinning och materiallära.

________________________________________________________________

Malin Spindel
Dans

Malin Spindel är utbildad danspedagog vid Stockholms konstnärliga högskola (SKH). Hon har dansat jazz, modern dans, street, balett, improvisation, salsa och stepp samt undervisat i alla åldrar. Hon har koreograferat, varit dansare i olika kompanier och även medverkat i musikvideos och på scen bakom artister. Malin har undervisat på bl.a. Kulturama, SKH pedagogutbildning, Stockholms Kulturskola, Uppsala Dansakademi och driver eget företag inom yoga.

"Jag älskar att dela med mig av glädjen som finns i att dansa och att ge eleverna möjlighet att utvecklas och växa som människor genom dansen, dans är rörelse men framförallt ett sätt att uttrycka sig!"

 

________________________________________________________________

Ellen Säbom
Dans

Ellen mötte dansen för första gången som 9-åring och har sedan dess genomfört flera utbildningar inom dans och pedagogik, bland annat på Dans och Cirkushögskolans danspedagogutbildning och olika folkhögskolor i Sverige. Hon har undervisat barn, unga och vuxna i dans i Kulturskolor och projekt och samarbetat mycket med grundskolor för att sprida dansen som konstform. Ellen har även medverkat som dansare och koreograf i ett flertal föreställningar.

"På mina lektioner får du möjlighet att utforska vem du är i dansen. Vi utgår från dansglädje för att genom den utveckla dina tekniska och gestaltande förmågor. Vi jobbar med att våga och att ha roligt och du kommer både att få utforska ditt eget rörelsemönster och att få bredda det."

________________________________________________________________

Carl Nordling
Gitarr

Jag heter Carl Nordling och är utbildad gitarr och ensemblepedagog vid Kungliga Musikhögskolan. Jag har tidigare studerat vid Rockmusikerlinjen på Birkagårdens Folkhögskola. Mitt främsta mål med en lektion är att eleven ska få uppleva och spela så mycket musik det kan hinnas med, och att eleven får uppleva den glädje som musik och musicerande kan skapa. När jag inte undervisar spelar jag i ett antal band inom olika genre, samt frilansar som gitarrist.

________________________________________________________________

Åsa-Maria Bygland Larsen
Cello

Jag heter Åse-Maria Bygland Larsen och är cellolärare på kulturskolan. Jag har min utbildning från Norges Musikkhøyskole i Oslo och Kungliga  Musikhögskolan i Stockholm. När jag inte undervisar frilansar jag som orkestermusiker i olika symfoniorkestrar, men spelar även konserter med kända artister i Norge och Sverige. Även om jag är utbildad som klassisk musiker, tycker jag det är jättekul att få spela inom olika genrer och stilar, och få utforska cellons många kvaliteter. ________________________________________________________________