Nyheter

Filter:

Konstnären Emma Ström får Kulturstipendium

Emma Ström är en av Kultur- och miljöstipendiaterna 2018. Utdelningen sker vid Kommunfullmäktiges sammanträde onsdagen den 19 december kl 18.30 på Stora scenen i Kulturhuset, Kungsängen.

Vattenläcka i Kulturhuset

Biblioteket i Kulturhuset har just nu begränsad service p.g.a. den omfattande vattenläcka som drabbade Kulturhuset natten till den 27 november.

Slöjdsalonger

Slöjd och hantverk har alltid funnits. Till husbehov i början - som tidsfördriv idag. Ett trevligt sätt att fördriva tiden, tycker många, som kanske också tycker om att omge sig med handgjort.

Augustpriset 2018 tilldelas...

Varje år delas det prestigefyllda Augustpriset och Lilla Augustpriset ut av Svenska Förläggarföreningen i tre olika kategorier: Årets svenska skönlitterära bok, Årets svenska fackbok och Årets svenska barn- och ungdomsbok. Ett hederspris delades också ut för första gången. Den 26 november var det dags för prisutdelning i Konserthuset i Stockholm. Läs mer om böckerna eller kom in och låna dem på biblioteket!

Selma Lagerlöf - en feministisk förebild

I veckan var det 160 år sedan författaren Selma Lagerlöf föddes, något vi vill uppmärksamma. Selma Lagerlöf var mycket mer än den "sagotant" som hon ofta blev stämplad som. Nu släpps boken om hennes liv och kampen mot "sagotantsstämpeln".

Jubileum: Har varit Låntagare i 50 år

Randi Siepen har varit låntagare i 50 år!