Snart höstlov - mycket på programmet i Kulturhuset

Snart är det höstlov och då händer det mycket roligheter i Kulturhuset. Konstskola, skräckteater och halloweenfest är bara några exempel. Du hittar alla aktiviteterna i vårt höstlovsprogram.

Höstlovet närmar sig med stormsteg. De som går i skolan är lediga från lördagen den 26 oktober fram till söndagen den 3 november (vecka 44). Hög tid att planera med andra ord. Och i Kulturhuset i Kungsängen och i Brohuset finns det massor att göra hela veckan.

Du kan tjuvstarta höstlovet redan på fredagen den 25 oktober med att spela TV-spel med spelexperten Effie.

Effie Karabuda recenserar spel och har skrivit boken Gamer om TV-spel, e-sport och streaming. Effie kommer att spela TV-spel med de som vill och berätta om sin bok! Du som är 10-14 år är välkommen till Brohuset/Verkstan kl 14.30-17. Det kostar inget.

Game on!

Gratis konstskola

För dig som är 6–12 år och vill vara kreativ på höstlovet finns det en gratis konstskola med start måndagen den 28 oktober kl 12.30-14.30 i Kulturhuset /Plan 5, Kungsängen. Du får prova olika tekniker och lära dig mer om färg och form.

Anmäl dig till en eller flera dagar genom att mejla till info@hkreation.se. Kursen arrangeras i samarbete med konstnären Helena N Åkerlund och ABF Norra Stockholms län.

Måndag 28/10: Målarverkstad/gouache
Tisdag 29/10: Mangaverkstad
Onsdag 30/10: Vi gör om gamla smycken – ta med egna
Torsdag 31/10: Lettering (modern skrivstil) och pappersverkstad

Barn från 4 år som är ritsugna kan komma och skapa tillsammans med konstpedagogen Ella Heickell i Kulturhuset/Verkstan i Kungsängen. Temat är textil och grafik. Vi utgår från Konsthallens utställning med textilkonstnären Meggi Sandell. Välkomna lördagen den 26/10 kl 11–13, drop-in. På svenska och finska.

Rysligt kul teater

Vad kan vara bättre än en mysryslig teaterföreställning när alla pratar om halloween?
Barn i åldrarna 4–7 år är rysligt välkomna till Turteaterns föreställning Nosferatu på Stora scenen i Kulturhuset, Kungsängen höstlovet. Nosferatu är en vampyr som bor ensam i ett stort, mörkt slott och som fördriver tiden med att lista ut det bästa skrämselbuset. Tillsammans med sin vänner Fladderfredrik och Råttrik, en råtta som spelar orgel, väntar han på nästa besökare. Vågar du hälsa på?

– Föreställningen är medryckande och rolig och det är livemusik på scenen. Ibland är det lite läskigt så att det kittlar till i magen, men inte för mycket, berättar Malin Rülf, kulturproducent.

Det visas två föreställningar tisdagen den 29 oktober, den första kl 11–11.40 och den andra 14–14.40. Gratis och ingen föranmälan, men det är beränsat antal platser. Läs mer på upplands-bro.se/nosferatu.

Happy Halloween

Och naturligtvis finns det också något på halloweentemat för er som går i klass 6–9.

Missa inte årets Halloweenfest med disco, läskig musik och artister! Partyt ordnas fredagen den 1 november kl 18–23 på Kulturhusets Stora scen.

Utklädning uppmuntras. Förra året var det clowntema. Om det blir något tema i år är inte klart än. Kommunens ungdomsproducenter jobbar just nu för fullt med planeringen.

Det är gratis inträde. Anmäl dig på fritidsgårdarna eller på länken nedan för att säkra en plats: upplands-bro.se/halloweenfest.

- Det är en riktigt kul fest med halloweentema där du kan hänga med kompisar. Det blir artister, DJ, disco. Det blir också överraskningar, spontana tävlingar och det händer massor av roliga saker helt enkelt. Kom dit, säger Sharmarke Elmi, som är en av kommunens ungdomsproducenter.

Ladda ner höstlovsprogrammet på länken nedan för att se alla aktiviter. I slutet hittar du en översikt med hela veckans utbud, dag för dag. Ha ett trevligt höstlov!

Klicka på länken för att ladda ner årets höstlovsprogram.