Upptäck konsten!

Konstnären Thomas Qvarsebo och konstintendent Rebecka Walan, Stockholms läns museum till höger, Mattias Peterson, Kultur- och fritidsnämndens ordförande och konstansvarig Anna Sjunnesson till vänster.

Stockholms läns museums app Upptäck konsten i Upplands-Bro – en app som guidar dig till den offentliga konsten - är nu invigd.

Den offentliga konsten är en skatt som finns i vårt offentliga rum. Ändå går den oss ofta obemärkt förbi. Detta vill Stockholms läns museum tillsammans med kommunen råda bot på. Med appen Upptäck konsten kan du enkelt ta reda på mer om både konstverk och konstnär. Appen kan laddas ner gratis till din mobiltelefon.

Vid invigningen tisdagen den 24 september deltog konstnären Thomas Qvarsebo. Han berättade om sitt arbete och särskilt om hur skulpturen Flöjtspelerska på torget kom till. Skulpturen är också det enda som återstår efter den stora branden i Bro centrum 1992.

Konstindent Rebecka Walan, Stockholms läns museum, berättade om hur arbetet med appen gått till.

I Konstkuben inne i Brohuset kan du fram till den 6 oktober se en utställning som visar offentliga konstverk i Upplands-Bro.

Anna Sjunnesson, Upplands-Bro kommun: konst@upplands-bro.se

Rebecka Walan, Stockholms läns museum: rebecka.walan@stockholmslansmueum.se

Läs mer om våra offentliga konstverk här.