Årets Upplands-Bro konstnärer 2023 ställer ut

Fri entré

Lör 09 Dec - Lör 06 Jan

Kulturhuset/ Konsthallen

Lördagen den 9 december öppnas utställningen av de två vinnarna av Vårsalongen 2023, Frida Nord och Birgitta Rosen i Kungsängens Konsthall!

Årets Upplands-Brokonstnärer 2023 röstades fram av besökarna i Kungsängens Konsthall under årets Vårsalong 2023. Frida Nord vann flest röster med sin tavla i akryl och fick titeln Årets Upplands-Brokonstnär 2023 Birgitta Rosen med sina vävda väggbonader knep platsen som och årets Upplands-Brokonsthantverkare 2023.

Nu kommer de skapa en utställning tillsammans i Konsthallen med fler av sina alster!
Välkommen på vernissage 9 december kl.13:00.

ÅRETS UPPLANDS-BROKONSTNÄRER 2023

Birgitta Rosen

Jag har varit kreativ och skapande så länge jag kan minnas. Som utbildad konstnär har jag skapat bildvävar och akvareller sedan 1986.
Min inspiration kommer mycket från naturen där jag får ro för själen och hämtar ny styrka. En bildväv tar väldigt lång tid att skapa.Jag tror långsamhetens lov är viktig i vår tid när allt ska gå fort.
Många upplever hopp, ljus och evighetsperspektiv i mina bilder. Jag hoppas utställningen ska ge tillfälle till reflektion och stillhet.

Frida Nord

I mitt skapande inspireras jag väldigt mycket av naturen, det inre och omvärlden. Jag har alltid älskat att skapa och utforska olika tekniker, allt ifrån akryl, textur och oljepasteller. Det är en så viktig del av mig att få vara kreativ, oavsett om det är genom skrivandet eller målandet, för mig är det vad som ger mig ett inre lugn.

Under våran utställning "lugnet och det inre" kommer det finnas abstrakta verk inspirerade av naturen, mycket blått och lugnande färger. Men även abstrakta verk inspirerade av det inre, som ibland också kan vara lite annat.

Utställningens öppettider (samma som biblioteket i Kulturhuset)
Måndag- Torsdag 10.00-19.00
Fredag 11.00-17.00
Lördag 11.00-15.00
Söndag STÄNGT

Om Vårsalongen i Upplands-Bro

Konstutställningen Vårsalongen visar konstnärer och hantverkare som är boende eller verksamma i Upplands-Bro Kommun. Tävlingen har blivit ett mycket omtyckt och uppskattat inslag i Konsthallen, där de som får folkets röst också vinner en utställning i konsthallen i Kungsängens under följande höst. Se Upplands-Bro Vårsalong 2023.

Vårsalongen arrangeras av Föreningen Konstformer med stöd av Upplands-Bro kommun.