Årets Upplands-Brokonstnärer 2020 ställer ut i Konsthallen

Marianne Keyzer, Årets Upplands-Brohantverkare, ställer nu ut sina verk tillsammans med Årets Upplands-Brokonstnärer, Måna Setzer och Catha Andersson.

I våras korades Årets Upplands-Brokonstnär och Årets Upplands-Brohantverkare i samband med den årliga vårsalongen i Konsthallen i Kulturhuset i Kungsängen. Nu ställer vinnarna ut i en gemensam utställning i Konsthallen fram till den 24 oktober.

Vårsalongen med lokala konstnärer hålls varje år i Upplands-Bro, detta år i regi av Föreningen Konstformer. Besökarna korar sedan årets vinnare genom att rösta på sin favorit.

Konstnärspriset delas i år av Catha Andersson och Måna Setzer, som fick lika många röster var. Hantverkspriset gick till Marianne Keyzer, som skapar glaskonst.

Nu visar de upp flera av sina alster i en gemensam vinnarutställning där besökaren bjuds på en stor variation. Marianne Keyzer visar tavlor, fat, skålar och smycken i glas.

Catha Andersson visar målningar, både i akryl och akvarell, och motiven varierar. Här finns drömska vyer från naturen och färgstarka abstrakta verk. Måna Setzer gestaltar dramatiska havsvågor och flera tavlor har djurmotiv där både hästar och vargar är återkommande. Här finns även hästskulpturer i papier maché.

– Alla tre vinnare är oerhört professionella. Jag tror att de flesta besökare hittar något de gillar i den här utställningen, säger Tina Närefors, sekreterare i föreningen Konstformer i Upplands-Bro.

Se utställningen

Utställningen pågår Kulturhuset/ Konsthallen i Kungsängen 3 - 24 oktober.

Öppettider (samma som biblioteket i Kulturhuset)

Måndag- Torsdag 10.00-19.00
Fredag 11.00-17.00
Lördag 11.00-15.00

Läs mer om konstnärerna här: De är årets Upplands-Brokonstnärer 2020

 

Om Vårsalongen i Upplands-Bro

Konstutställningen Vårsalongen visar konstnärer och hantverkare som är boende eller verksamma i Upplands-Bro Kommun. Tävlingen har blivit ett mycket omtyckt och uppskattat inslag i Konsthallen, där de som får folkets röst också vinner en utställning i konsthallen i Kungsängens under följande höst.

Vårsalongen arrangeras av Föreningen Konstformer med stöd av Upplands-Bro kommun.

Tidigare års Upplands-Brokonstnärer

2019 Patricia Zuniga

2018 Lars Eriksson

2017 Tina Närefors & Pu Wallin

2016 Mahtab Afaghi