Årets Upplands-Bro konstnärer 2022 ställer ut

Fri entré

Lör 03 Dec - Lör 07 Jan

Kulturhuset/ Konsthallen

Lördagen den 3 december öppnas utställningen av de två vinnarna av Vårsalongen 2022, Simon Krümmel och Susanne Sjöström i Kungsängens Konsthall!

I februari gick den årliga vårsalongen av stapeln. 36 verk av lokala konstnärer och konsthantverkare valdes ut och ställdes ut i Kungsängens Konsthall i Kulturhuset.

Utställningens besökare kunde rösta digitalt via kommunens webbplats upplands-bro.se
Av de 36 verk blev det i slutändan en tavla i akryl och en lekfull spegelram i barock stil som ledde till vinst i årets vårsalong för Susanne Sjöström och Simon Krümmel.

Lördagen den 3 december invigs utställningen med vernissage och invigningstal från Kultur- och fritidsnämndens ordförande Mattias Petersson 13:00-15:00, varmt välkomna!

ÅRETS UPPLANDS-BROKONSTNÄRER 2021

En guldig klocka gjord av små plastleksaker

Skulptur av Simon Krümmel

Simon Krümmel

Till yrket är jag frilansande attributmakare och dekormålare. Hantverk har varit en stor del av mitt liv och på fritiden sysselsätter jag mig med mitt eget skapande.en

Jag tycker om konceptet av att blanda gammalt och nytt på ett sätt som känns estetiskt tilltalande.

I det här fallet har jag blandat moderna leksaksdinosaurier med bland annat gamla väggur. Jag har sedan försökt att väva ihop dem på ett sätt så att det känns som att leksakerna är en naturlig del av den ursprungliga designen.


Susanne Sjöström

Jag har ritat enda sedan jag var liten och har alltid dragits till det kreativa i livet, konsten och musiken har alltid funnits i mitt hjärta. När folk frågar mig om hur jag blev konstnär brukar jag säga att jag är självlärd men aldrig färdiglärd.

Folk frågar mig när de ser mina tavlor vad jag har för inspiration, i min process till en färdig tavla så lyssnar jag alltid på samma musikalbum, jag tror jag gör det för att jag för en gångs skull ska kunna slappna av och inte behöva tänka.

Under utställningen så kommer jag leverera abstrakt färgsprakande och glittrande konstverk.

En målning över en soffa i ett vardagsrum

Tavla av Susanne Sjöström

Utställningens öppettider (samma som biblioteket i Kulturhuset)
Måndag- Torsdag 10.00-19.00
Fredag 11.00-17.00
Lördag 11.00-15.00
Söndag STÄNGT

Om Vårsalongen i Upplands-Bro

Konstutställningen Vårsalongen visar konstnärer och hantverkare som är boende eller verksamma i Upplands-Bro Kommun. Tävlingen har blivit ett mycket omtyckt och uppskattat inslag i Konsthallen, där de som får folkets röst också vinner en utställning i konsthallen i Kungsängens under följande höst.

Vårsalongen arrangeras av Föreningen Konstformer med stöd av Upplands-Bro kommun.