Earth hour-veckan firas både digitalt och med arrangemang utomhus

Den globala klimatmanifestationen Earth hour hålls varje år under en timme den sista lördagen i mars. Då släcker människor världen över sina lampor för att uppmärksamma klimatfrågan. Upplands-Bro kommun deltar med aktiviteter en hel vecka.

Gör din röst hörd och släck lampan för klimatet!
Lördag kväll 27 mars kl 20.30-21.30
Hitta mer information om klimatkampanjen på Världsnaturfondens hemsida

Under veckan kan du bl.a. uppleva:
• Björn Wiman om världens största nyhet
Digitalt torsdag 25 mars 19.00-20.00
Rock & pop konsert
Digitalt fredag 26 mars kl 19.00-20.00.
• Guidade Kulturmiljöpromenader i Kungsängen och Bro
Tid och plats för samling:
25/3 kl. 10.00-ca 11.30 i Kungsängen (start och mål torget Furuhällsplan 1)
26/3 kl. 10.00-ca 11.30 i Bro (start och mål Centrumtorget i Bro)

– Klimatfrågan är en av vår tids viktigaste frågor, som vi påminns om under Earth hour-veckan. Vi vill se ett hållbart Upplands-Bro, nu och i framtiden, och det är därför självklart att social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet är en integrerad del av kommunens nämndmål, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

Som vanligt blir det flera aktiviteter under Earth hour-veckan. En del blir digitalt, annat blir utomhus eller med ett begränsat antal platser för att följa rådande rekommendationer.
På programmet står en digital föreläsning med Björn Wiman, kulturredaktör på Dagens Nyheter som länge skrivit om klimatfrågan. Det blir barnvagnspromenader på temat kulturmiljö i både Kungsängen och Bro, frågestund om solpaneler och dessutom bjuder elever från Kulturskolan på en livesänd digital rockkonsert.

– Vi behöver hjälpas åt för att bidra till de nationella målen och till de globala målen om hållbarhet i Agenda 2030. Varje steg i rätt riktning räknas. Alla kan delta i manifestationen den 27 mars och släcka lamporna en timme från klockan 20:30. Passa på att tända ljus och prata om klimatet, en av våra viktigaste frågor, säger Nicola Björk.


Mer om programmet hittar du på kommunens webb

Porträtt av Björn Wiman som ler och tittar rakt in i kameran

En bild på Björn Wiman som deltar i digitalt författarsamtal

Minska smittspridningen

Med anledning av risken för smittspridning av coronaviruset, vänligen visa hänsyn till dina medmänniskor och stanna hemma om du känner dig krasslig.

information om Coronaviruset

Mer information om coronaviruset finns på kommunens hemsida https://www.upplands-bro.se/corona