Sommar på biblioteket

Sommar och tid för läsning. Passa på att besöka biblioteket för att inspireras. Vi har öppet alla vardagar hela sommaren. Kan du inte komma till biblioteket kanske du träffar på oss när vi cyklar runt med Bibblabajken eller så kan du alltid använda vår hemsida för att t ex låna e-böcker.

Sommaröppet 26 juni - 9 augusti 2020

Biblioteket i Kulturhuset i Kungsängen:
Måndag 12-19
Onsdag 10-17
Fredag 10-15

Biblioteket i Brohuset i Bro:
Tisdag 12-19
Torsdag 10-15

Boken kommer och Take away
Boken kommer och servicen med Take away tar inte paus i sommar. Kanske får du vänta lite längre på din leverans av "Boken kommer böcker" men annars fungerar allt som tidigare under våren. Mer information om Boken kommer får du här. Take away är till för dig som gärna tar en promenad men inte vill gå in i biblioteket. Mer information om Take away finns här.

Biblioteket för skollediga
Sommarlov är härligt. Massor med ledig tid, sol, bad och en lång härlig sommar. Men glöm inte bort att läsa. Vi behöver alla träna våra läsmuskler. Tränar vi inte så försvinner musklerna. Så passa på att läsa själv och att läsa högt för varandra. Högläsning är minst lika viktig för läsutvecklingen som att läsa själv. I kommunen pågår just nu projektet Läsa äger!. Titta gärna på den fina filmen om högläsning som biblioteket gjort tillsammans med några barn. Böckerna lånar du såklart på biblioteket.

Bibblabajken
Kanske såg du vår Bibblabajk cykla förbi förra sommaren? Även denna sommar kommer den att dyka upp på olika platser i kommunen. I år är cykelvagnen fullproppad med böcker för barn och unga, lite böcker för vuxna, spel och pyssel. Håll utkik. När du ser oss är du välkommen att prata böcker och läsning och utforska allt det som vi har med oss. Kanske lånar du med dig en bok hem. Mer information om bibblabajken får du här.

Biblioteket hemifrån:

  • Låna e-böcker och e-ljudböcker och läs på din dator, surfplatta, läsplatta eller mobiltelefon.
  • Låna om dina böcker på Mina sidor eller via telefon eller mejl. Du kan låna om tre gånger.
  • Du kan återlämna dina lån i bokinkastet i Kungsängen. Bokinkastet hittar du till höger om ingången till kommunhuset. OBS! Ta ditt lånekort med dig.
  • Under tiden som vi har sommaröppet kan du lämna tillbaka böcker i vår låda inne på Direkten i Bro centrum.
  • Strömma filmer via Cineasterna. Nu två filmer per vecka!
  • Har du någon fråga så ring. Vi hjälper dig via telefon! Kontaktinformation hittar du här.

Minska smittspridningen

Med anledning av risken för smittspridning av coronaviruset, vänligen visa hänsyn till dina medmänniskor och stanna hemma om du känner dig krasslig.

information om Coronaviruset

Mer information om coronaviruset finns på kommunens hemsida https://www.upplands-bro.se/corona