Träffa Biblioteket och Bibblabajken utomhus i sommar

Mån 22 Jun - Lör 15 Aug

Utomhus

Tråkigt att gå till biblioteket och vara inomhus på sommaren? Lugn! I sommar kommer Bibblan till dig. Vi har packat Bibblabajken full med spännande läsning, spel och pyssel. Håll utkik och möt den på olika platser i kommunen i sommar.

Under sommaren cyklar bibliotekarier från biblioteket och personalen på after school runt med Biblabajken. De dyker upp på de mest oväntade och väntade ställena i kommunen. Kanske på en badplats eller ett torg nära dig. De har med sig spännande, roliga och intressanta barn- och ungdomsböcker. Det kan även finnas en del böcker för vuxna. Spel och pyssel från After school får också följa med. Kanske har de med sig en tipspromenad med olika priser. Stanna till en stund och prata böcker och läsning med bibliotekets personal och låna med dig en bok hem. Den kan du lämna tillbaka nästa gång du ser Bibblabajken eller i något av kommunens bibliotek.

Flicka står med böcker i handen bredvid en cykel. I bakgrunden en strand
Pojke står lutad mot en cykelkärra. Han tittar bort från kärran. Kärran är full med böcker. I bakgrunden vatten

Vi ser fram emot att träffa dig och din familj i sommarsolen.

Låna e-böcker, ljudböcker och film hem till din dator, telefon eller surfplatta.
Måste du stanna inne för att du känner dig lite krasslig så kan du trösta dig med att använda några av våra digitala tjänster.

  • Låna e-böcker och e-ljudböcker och läs på din dator, surfplatta, läsplatta eller mobiltelefon.
  • Låna om dina böcker på Mina sidor eller via telefon eller mejl. Du kan låna om tre gånger.
  • Du kan återlämna dina lån i bokinkastet i Kungsängen. Bokinkastet hittar du till höger om ingången till kommunhuset. OBS! Ta ditt lånekort med dig.
  • Strömma filmer via Cineasterna. Nu två filmer per vecka!

Just nu tas ingen förseningsavgift ut på dina lån.

Det går bra att ringa biblioteket för att göra ett omlån. Gränsen för omlån har höjts från två till tre gånger. Om du vill lämna tillbaka böcker när biblioteket är stängt finns det ett bokinkast vid entrén till kommunhuset i Kungsängen.

Om du måste hålla dig hemma har du möjlighet att ladda ner e-böcker, strömma ljudböcker och strömma film från vår hemsida. Gränsen för att strömma film höjs till två filmer i veckan.

Kom ihåg!

Med anledning av risken för smittspridning av coronaviruset. Visa hänsyn till dina medmänniskor – stanna hemma om du känner dig krasslig.