Invigning av Sagostigen i Vinterrum!

Vi var tyvärr tvugna att ställa in Invigningen av Sagostigen på grund av väderomständigheter. Men här kommer ett nytt datum, den 3/4 kl. 16.00 inviger vi Sagostigen och bjuder in er alla till en After Föris under påsklovet och bjuder på grillad korv!

Välkomna på en guidad sagovandring kring Vinterrum. Sagostigen passar utmärkt för yngre barn och deras nära och kära samt förskolor. Vinterrum är en ny rekreationsplats i Bro där du som besökare lättare kan vistas utomhus under alla årstider. Nu har vi dessutom skapat en sagostig baserad på sagoboken Önskesnön om vännerna Lugo och Lill.

Vinterrum är Bros nya entré till skogen, ett vardagsrum i naturen. Tanken med platsen är att göra det lätt och behagligt för dig som besökare att vistas utomhus under alla årstider. Nu har vi dessutom skapat en sagostig som passar särskilt bra för de yngre barnen. Här får de följa med vännerna Lugo och Lill från boken Önskesnön genom sju fängslande stationer med miniatyrkonst. Du hittar den första stationen vid grillplatsen i Vinterrum och sen är det bara att följa skyltarna ut i skogen på ett äventyr.

Välkomna till Vinterrum och sagornas värld! Här har deltagare från Upplands-Bros öppna biblioteksverksamhet - After school, skapat en sagostig utifrån boken Önskesnön av Anna Lundgren och Maya Jönsson. Konstnären Rebecka Llerena har tillsammans med våra bibliotekspedagoger guidat barnen i skapandet av den miniatyrkonst ni kommer att få se i tittskåpen och bland träden i skogen. Det går också bra att lyssna på berättelsen som är inläst av barn och ungdomar från Upplands-Bro kommun. Scanna QR-koderna på skyltarna och lyssna direkt i din telefon.

Den 3/4 kl. 16.00 inviger vi Sagostigen i Vinterrum! Välkomna på en guidad sagovandring kring Vinterrum. Sagostigen passar utmärkt för yngre barn och deras nära och kära samt förskolor. Efter sagovandringen bjuder vi på grillad korv. Samling vid grillplatsen i Vinterrum. Ingen föranmälan, bara dyk upp och klä dig efter väder, vi är ute i det fria!

Hitta hit (i skogen bakom Finnstaskolan): 59°31'01.3"N 17°38'47.5"E – Google Maps

Om boken Önskesnön:

Vännerna Lugo och Lill längtar efter snö och pulkaåkning. Men blir det snö eller bara regnslask? Önskesnön är uppföljaren till Hemligheter överallt med karatärerna Lugo och Lill som är väldigt olika, men är kompisar ändå.

Författaren Anna Lundgren och illustratör Maya Jönsson till boken skriver om Sagostigen och boken: ”I Önskesnön går äventyret inte alls som planerat – med en vurpa med pulkan och blöta, kalla tassar – men i slutändan landar berättelsen mjukt och varmt. Så är det ofta i livet. Det kan vara lite krångligt och besvärligt, tills man upptäcker att de verkliga skatterna ofta gömmer sig i oväntade ögonblick. ”

Projektet är skapat av Omdaning Bro, Biblioteket i Upplands-Bro, Kultur Upplands-Bro och Skogslaget i Upplands-Bro kommun.

Ett dockhus i två våningar med miniatyrkonst och bilder ur boken Önskesnön