Matilda vann årets Funkisfestival!

Matilda Bergström heter årets vinnare av Funkisfestivalen 2024 i Upplands-Bro kommun. Tävlingen avgjordes i lördags på Ekhammarscenen i Kungsängen inför stor publik. Nu väntar semifinal för Matilda på Nalen i Stockholm i april.

Det var rena mello-stämningen på Ekhammarscenen när de 14 artisterna uppträdde på lördagskvällen, påhejade av applåder, heja-rop och personliga plakat. När publikens och juryns röster var räknade stod 27-åriga Matilda Bergström från Bro som segrare.

– Jag har varit med i många år nu och både dansat och sjungit, så äntligen var det min tur att få vinna. Jag är jätteglad att så många gillade mitt framträdande, säger Matilda, som vid sidan om Funkisfestivalen har en egen Youtube-kanal där hon publicerar sina videor, och även älskar att lära sig andra språk.

Förutom att hela 7 av 14 framträdanden var i form av grupper på scenen så var det också en stor blandning av musik under kvällen, allt från Ted Gärdestad till Backstreet Boys. I slutänden var det dock Matildas tolkning av Britney Spears låt "Born to make you happy" som vann publikens och juryns röster.

Många i publiken kommer säkert också att ta med sig minnet av scenuppvisningen i pausen. Då uppträdde performanceartisten Irina Jonsson, med ursprung från Ukraina, med sandkonst som improviseras fram i stunden. För två år sedan gjorde hon succé i TV-programmet Talang.

– Det var en underbar kväll med så mycket kärlek och värme. Alla artister visade stort mod och gjorde sitt allra bästa. Jag är så stolt över alla, säger Helena Karlsson, kultursamordnare och producent, och ansvarig för produktionen av Funkisfestivalen i Upplands-Bro.

Nu väntar semifinal på Nalen i Stockholm för Matilda den 9 - 10 april. Vi håller alla tummar och önskar ett stort lycka till!