vårens scenprogram 2024

Efter en tid av vintermörker blickar vi nu framåt mot våren på Kultur Upplands-Bro! Till scenprogrammet för vårterminen kommer vi att erbjuda något för alla åldrar och smaker med fantastiska konserter, föreställningar och mycket mer! Trots att kylan fortfarande håller i sig bjuder vi in er att tillsammans med oss fira in vårens antågande, varmt välkomna!

Bålsta Big Band har jag bokat efter tips från en kommuninvånare. Cirkusföreställningen Soft Spot ingår i festivalen Cirkusmania, som pågår över hela Stockholmsområdet. Där har vi även med familjeföreställningen Vadå?
Baskery i april har jag bokat efter tips från en medarbetare, som hade hört dem och tyckte att de var fantastiskt svängiga!”

- Sara Lindell Heed, kulturproducent vuxenscen

I vårens scenprogram har vi plockat ihop ett brett utbud av spännande evenemang för alla, barn som vuxna!
Kanske låter en konsert med punktrio Baskery som något för dig? Jonglering och akrobatik med hundratals vinglas i cirkusföreställningen Soft Spot? Eller varför inte konserten med Bålsta Big Band?

För barnen och deras närmaste bjuder vi på mängder av föreställningar såsom Konsertburkar med återbrukstema, rörelse och musik, en queertolkning i av klassikern "I Väntan på Godot" i cirkusföreställningen Vadå?, och mycket mer!

Inför vårens scenprogram för de offentliga föreställningarna har jag velat plocka in olika konstnärliga uttryck. Vi har till exempel ett spännande samarbete med Cirkus Cirkör som kommer och kör föreställningen ”Extra allt!” och samtidigt besöker KingCon. På cirkusfronten deltar vi också i Cirkusmania i år igen med den spännande föreställningen ”Vadå?”, en egensinnig tolkning av Nobelpristagaren Samuel Becketts ”I väntan på Godot”. Vi har även Konsertburkar i januari, ett musikprogram för de lite yngre med Lisa Östergren från Familjen Svängsson som besökte oss förra vintern. Det är ett axplock av vårens familjeföreställningar som jag hoppas besökarna kommer gilla!”
- Lukas Bengtsson De Veen, kulturproducent familjescen

Dessutom har vi ett fullspäckat schema med kostnadsfria föreställningar för de allra minsta såsom musikföreställningen Musik & Vind, den alltid så populära dansföreställningen Rundgång och dockföreställningen Sagan om Vanten i samarbete med Öppna Förskolan.

”Kulturscens samarbete med Öppna förskolan bjuder på en vår med stor variation! Allt från Blåsarsymfonikernas musikföreställning för bebisar och dansföreställningar för både bebisar och barn i förskoleåldern, till ukrainsk folksaga i teaterform. Spelplatserna är Stora scenen i Kungsängen, Florasalen i Bro och Danssalen i Brohuset.”
- Veronica Halén, kulturproducent Öppna Förskolan

Samtliga av vårens scenupplevelser finner ni i programbladen nedan, samt i vår Kulturkalender här!

Ett program av scenens evenemang för hösten
Ett program av scenens evenemang för hösten