Musikintresserade Seniorer för Kommunens Generationsprojekt Sökes!

Är du en passionerad musikentusiast eller kanske en erfaren musiker? Då kan du vara precis den vi söker!
Upplands-Bro kommun lanserar ett spännande generationsprojekt och vi letar efter Dig med ett genuint intresse för musik. Oavsett om Du spelar ett instrument, sjunger eller helt enkelt älskar att lyssna på musik, så är du välkommen att vara med.

Älskar du musik och önskar du att dela din passion med en ny generation? Nu har du chansen att vara en del av ett spännande generationsprojekt i samarbete med Upplands-Bro kommun och musikkonsulenterna från Region Stockholm.
Projektet är en del av Upplands-Bro engagemang för att främja samhällssammanhållning och kultur för alla generationer.

Vad handlar projektet om?

Projektet, kallat Musikresidenset, syftar till att skapa och utforska interaktiv musikproduktion för barn i åldern 6-9 år. Denna musik ska inte bara skapas, utan även framföras tillsammans med både barn och äldre deltagare tillsammans med professionella musiker som jobbar med oss. Det är en unik möjlighet att skapa samhörighet mellan generationer och dela ditt musikintresse med de yngre.

Vem söker vi?

Vi letar nu efter äldre personer som delar vår passion för musik och som vill vara med och inspirera nästa generation musikälskare. Du behöver inte vara en professionell musiker, bara ha en genuin kärlek till musik och vara redo att dela den med barnen.

Hur går projektet till?

Projektet kommer att genomföras i nära samarbete med två skolklasser i årskurs 2 samt musikintresserade äldre. Upplands-Bro kommun satsar på gemensamma medskapande projekt för barn och äldre, och detta musikresidens är en del av den satsningen. Dessutom planeras en kort filminspelning för att dokumentera projektets gång.

Vilken typ av musik ska vi skapa?

Ett önskemål från kommunen är att projektet ska utforska en smalare genre, exempelvis klassisk musik (gärna opera) eller jazz. Detta ger oss möjlighet att fördjupa oss i en specifik musikstil och utforska dess skatter tillsammans med barnen.

Varför ska du vara med?

- Dela din kärlek till musik med barn och skapa minnen för livet.
- Bidra till samhörighet mellan generationer.
- Utforska och skapa musik i en smalare genre tillsammans med likasinnade.
- Bli en del av ett kreativt och givande projekt som kommer att vara minnesvärt.

Är du intresserad av att vara med i detta spännande generationsprojekt? Kontakta oss för mer information och anmälan. Låt oss tillsammans skapa magisk musik och minnen som varar livet ut!
Vi ser fram emot att välkomna dig till vårt projekt.

Kontaktperson: Helena Karlsson 08–58169568/072 178 86 92
Mailadress: kultur@upplands-bro.se