Höstens scenprogram 2023

Hösten har åter knackat på dörren in till våra liv med allt från Hans-höststormen till skolstart. Men med hösten kommer även spännande nya upplevelser, därför är vi på Kultur Upplands-Bro stolta att presentera årets scenhöst för er! Tillsammans har vi samlat scenupplevelser för alla smaker och åldrar, hjärtligt välkomna!

"Kulturscen Upplands-Bro bjuder på flera spännande föreställningar i höst, där vi hoppas att det ska finnas något för alla! Det blir konserter, dansföreställning och teater!"
- Sara Lindell Heed, kulturproducent vuxenscen

I höstens scenprogram har vi plockat ihop ett smörgåsbord av delikatesser med något för alla smaker och personer, barn som vuxna.
Kanske låter pjäsen Britt-Marie var Här, baserad på den älskade boken av Fredrik Backman, som något för dig? Eller konserten med spelmännen Väsen? Kanske författarbesök med deckarkungen Christoffer Carlsson? Eller varför inte dansföreställningen Vindvaka?

För barnen och deras närmaste bjuder vi på mängder av föreställningar såsom utomhus konsert med Süperstar Orkestar och Kulturskolan på Kungsdagen, dansföreställningen Silkespiloter, den interaktiv ljudföreställningen Hör så Tyst det är, familjemusikalen Dumma Fula Dag, och dockteatern Momo eller Kampen om Tiden!
"Jag är glad att vi fått en sådan bredd på programmet i höst och så mycket spännande som händer. Alltifrån dans till de yngsta (Silkespiloter), en teatertolkning av en klassiker (Momo eller Kampen om tiden) för mellanstadieåldern eller balkaninfluerade blåsorkestern Süperstar Orkestar som gör ett återbesök hos oss på Kungsfesten nu i augusti. En höst att verkligen se fram emot!"
- Lukas Bengtsson De Veen, kulturproducent familjescen

Dessutom har vi ett fullspäckat schema med kostnadsfria föreställningar för de allra minsta såsom dansföreställningen Fågel och den alltid så populära dockföreställningen På Villovägar i samarbete med Öppna Förskolan.
"Till Öppna förskolan, där har jag tänkt så låg ålder som möjligt, då 0-2 år är den främsta målgruppen hos dem. Jag vill även köra 50/50 på föreställningar i Kungsängen och Bro, så att publiken lätt ska kunna ta sig dit. Ibland köper jag in samma föreställning som jag tidigare har haft i Kungsängen och låter de spela i Bro."
- Veronica Halén, kulturproducent Öppna Förskolan

Samtliga av höstens scenupplevelser finner ni i programbladen nedan, samt i vår Kulturkalender här!

Ett program av scenens evenemang för hösten
Ett program av scenens evenemang för hösten