Kungsängens Konsthall blir en del av Stockholm Art Trail

Med Stockholm Art Trail vill Stockholms läns museum locka konstpubliken till länets konsthallar. Startskottet går den 1 september. Detta är ett sätt att sprida kunskap om en del av all den fantastiska kultur som finns i länet. På webbsidan stockholmarttrail.se finns de medverkande konsthallarnas utställningar presenterade.

Från och med den 1 september till den 31 oktober kommer Kungsängens Konsthall att fyllas med besökare från alla håll och kanter i Stockholm tack vare kommunens medverkan i Stockholm Art Trail, ett initiativ från Stockholms läns museum där lokala konsthallar i kommunerna runt ifrån hela Stockholms län får en chans att lyfta varandra.

Vår tanke är att fler ska hitta till länets konsthallar genom Stockholm Art Trail. Efter ett besök på konsthallen i hemkommunen hoppas vi att den konstintresserade upptäcker konsthallar i andra kommuner och besöker dem under hösten. Som ett lämmeltåg till konsten, säger museichef Annelie Kurttila på Stockholms läns museum.

Samtliga besökare vid Kungsängens Konsthall kommer under denna period att få ta del av Presentationsutställning inför Konstrundan 2021 och utställningen Ana Maria Almada de Alvarez: Corpus Tensile, helt kostnadsfritt!

Förutom Kungsängens Konsthall kommer även följande konsthallar att ingå i Stockholm Art Trail: Botkyrka konsthall, Fullersta Gård i Huddinge, Haninge konsthall, Konstkuben i Vallentuna, Marabouparken konsthall, Norrtälje konsthall, Södertälje konsthall, Tyresö konsthall, Valstakonst i Märsta och Väsby konsthall.

Mer om Stockholm Art Trail hittar du här!