Sommar på biblioteket

Biblioteket öppnar lokalen och går över till sommartider och sommarlån. Vi börjar också komma igång med vår ordinarie verksamhet, men i mindre skala. 

Tisdag, den 1 juni, öppnar biblioteken i Bro och i Kungsängen upp sina lokaler för besökare och återgår delvis till ordinarie verksamhet. Du är välkommen att gå runt och botanisera bland bokhyllor, läsa tidningar eller använda bibliotekets datorer och skrivare. Biblioteket följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi ber dig därför att utföra dina ärenden snabbt och inte stanna på biblioteket för länge.

Biblioteket går samtidigt över till sommartider och sommarlån. Mellan 1 juni och 15 augusti gäller kortare öppettider men extra lång lånetid på ordinarie böcker - hela åtta veckor!

Sommaröppet 1 juni - 15 augusti 2021

Biblioteket i Kulturhuset i Kungsängen:
Måndag 12-19
Onsdag 10-17
Fredag 10-15

Biblioteket i Brohuset i Bro:
Tisdag 12-19
Torsdag 10-15

Minska smittspridningen

Biblioteken följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. När vi nu öppnar biblioteket för besök gäller fortfarande följande:

  • Enbart korta besök.
  • Max 40 personer i lokalen i Kungsängen och 20 personer i Bro
  • Dator: 30 minuter per dag per person. Bara självservice
  • Håll avståndet.
  • Använd gärna handsprit som finns tillgänglig i lokalen.
  • Stanna hemma om du har förkylningssymptom.

Återlämning

Du kan återlämna dina lån i bibliotekets bokinkast i Kungsängen. Luckan till bokinkastet hittar du till höger om ingången till kommunhuset. Ha ditt lånekort med dig!

Boken kommer och Take away

Boken kommer och servicen med Take away tar inte paus i sommar. Kanske får du vänta lite längre på din leverans av "Boken kommer böcker" men annars fungerar allt som tidigare. Mer information om Boken kommer får du här. Take away är till för dig som gärna tar en promenad men inte vill gå in i biblioteket. Mer information om Take away finns här.

Biblioteket för skollediga

Sommarlov är härligt. Massor med ledig tid, sol, bad och en lång härlig sommar. Men visste du att sommar tycker om böcker och böcker tycker om sommar! De passar så bra ihop. Anmäl dig därför till Sommarboken och få massor med boktips, presenter och inspiration!

Försäljning av tidskrifter och gallrade böcker

Den 7 juni börjar vi sälja gamla nummer av tidskrifter och utgallrade böcker. Bokbord med gamla böcker och tidskrifter kommer att finnas både i Bro och Kungsängen. Välkommen in att fynda!

Bibblabajken

Kanske såg du vår Bibblabajk cykla förbi förra sommaren? Även denna sommar kommer den att dyka upp på olika platser i kommunen. I år är cykelvagnen fullproppad med böcker för barn och unga, lite böcker för vuxna, spel och pyssel. Håll utkik. När du ser oss är du välkommen att prata böcker och läsning och utforska allt det som vi har med oss. Kanske lånar du med dig en bok hem.

Biblioteket hemifrån:

Trevlig sommarläsning!

information om Coronaviruset

Mer information om coronaviruset finns på kommunens hemsida https://www.upplands-bro.se/corona