boktips och författarmöten Digitalt

Just nu kan vi inte träffas på riktigt. Via bibliotekets digitala kanaler kan du istället träffa författare och få boktips av bibliotekets personal. Välkommen att titta och lyssna.

Författarsamtal med Elin Anna Labba

Det första tillfället är måndag 15 mars kl. 19.00 - 20.00 . Då samtalar bibliotekarie Ylva Larsdotter med författaren Elin Anna Labba. Elin har fått Augustpriset för sin bok Herrarna satte oss hit. Evenemanget är ett samarrangemang mellan Biblioteken i Upplands Väsby, Sollentuna Sigtuna, Sundbyberg, Järfälla, Upplands-Bro.

Lyssnar och tittar gör du via via Upplands Väsbys bibliotek Facebook: https://fb.me/e/5dBQiljaC eller via Zoom: https://us02web.zoom.us/j/84884439601 

Björn Wiman om Världens största nyhet

Den 25 mars kl. 18.00 är det äntligen dags för Björn Wiman att berätta om sin bok Sent på jorden: 33 tankar om världens största nyhet och sitt engagemang i klimatfrågan. I boken har han samlat en del av sina texter om klimatfrågan från hans tid som kulturchef på Dagens Nyheter. Länk till den livesändningen kommer inom kort.

Påskekrim - deckartips

Den 30 mars tipsar personal från biblioteket om spännande deckare att läsa under påskledigheten. Länk till den livesändningen kommer inom kort.

Romantiska boktips

Ulrika, Lukas och Anna samtalade för ett tag sedan om böcker med kärlekstema från olika tidsepoker. De funderade bland annat kring vad som gör en bok till en klassiker och vilka olika typer av kärleksromaner som skrivs. Det pratades en hel del om sorg men också om lyckliga slut.

Missade du samtalet och är nyfiken på våra romantiska boktips, finns det fortfarande möjlighet att titta på de romantiska boktipsen via länken https://fb.watch/3zcG-ZBqXo/

Mer information:

Länk till mer information kring evenemanget med Elin Anna Labba
Länk till mer information kring evenemanget med Björn Wiman
Länk till mer information kring deckarboktipsen


 

Minska smittspridningen

Med anledning av risken för smittspridning av coronaviruset, vänligen visa hänsyn till dina medmänniskor och stanna hemma om du känner dig krasslig.

information om Coronaviruset

Mer information om coronaviruset finns på kommunens hemsida https://www.upplands-bro.se/corona