Rösta på din favorit i årets digitala vårsalong

Tina Närefors, sekreterare i föreningen Konstformer som håller i vårsalongen och Mattias Peterson (C), kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Det är flera lokala konstnärer som vill delta i vårsalongen. Nu har en jury valt ut 31 verk som visas från 6 februari fram till 7 april i en digital utställning. En av jurymedlemmarna är kultur- och fritidsnämndens ordförande Mattias Peterson (C).

– Vårsalongen är en fantastisk möjlighet för alla lokala konstnärer och konsthantverkare i kommunen. Det finns en enorm kreativitet som nu får en arena för att blomma ut för fullt! Nu under pandemin är konst och kultur viktigare än någonsin, säger Mattias Peterson.

Hög kvalitet

Det är föreningen Konstformer som varje år arrangerar vårsalongen. Föreningens sekreterare Tina Närefors tycker att de alster som har lämnats in överlag håller väldigt hög kvalitet.

– Det är främst måleri: olja, akvarell och akryl. Men också hantverk i form av träsnideri, keramik och textil. Vi tar emot från både nybörjade och etablerade konstnärer, säger hon.

T.o.m. den 16 mars kan alla som vill rösta på sina favoritverk. Man röstar på ett konstverk och ett kontshantverk. Priset är en vinnarutställning i december 2021.

– Vi hoppas att pandemin har lättat då så att det kan bli en vanlig utställning i konsthallen i Kungsängen, säger Tina Närefors.

Så röstar du på dina favoriter

På kommunens kulturwebb kan du SE den digitala utställningen och rösta. Den finns tillgänglig att se digitalt fram till 7 april. Du kan rösta t.o.m. den 16 mars.

Utställningen visas också på Föreningen Konstformers facebooksida.