Journalisten Jack Werner gäst i unik hiphop-musikal

Fredagen den 29 november kan du se journalisten Jack Werner i en hiphop-musikal.

Journalisten Jack Werners liv gestaltas i en humoristisk hiphop-musikal. Foto Kate Gabor

Den 29 november kan du se journalisten Jack Werner, känd från Viralgranskaren och den kusliga Creepypoden, i en hiphop-musikal i Kulturhuset i Kungsängen. Föreställningen skapas i stunden och tillsammans med publiken.

Mic Drop your Life är en en hiphop-musikal inspirerad av Hamilton: An American Musical. Föreställningen börjar med en kort intervju med kvällens gäst och sedan följer en musikal där personens liv skildras med humor och ”konstnärliga friheter”.

Journalisten Jack Werner skriver och föreläser om hur källkritik ser ut på sociala medier, och är en av personerna bakom Viralgranskaren. Han har skrivit bland annat skrivit boken Creepypasta, om spökhistorier på internet, och gör Creepypodden. med skräckhistorier och vandringssägner från nätet.

Han beskriver sig själv som en person som gillar finöl och sällskapsspel och jobbar med att berätta om spöken och källkritik.

- Jag ska bara bjuda på mig själv och försöka bygga bra förutsättningar för improvisatörerna att göra sin grej, säger Jack Werner.

Finns det någon historia som du tror att du kommer att berätta under kvällen.

- Ibland brukar jag sjunga en schlager från 50-talet som har förändrats med tiden. Den handlar om en historia som såg ut på ett sätt då och på ett helt annat sätt idag. Men jag vill ju inte förstöra överraskningseffekten…

Även publiken får genom frågor och förslag vara med och påverka föreställningen.

Föreställningen sätts upp av Presens Impro, en av Sveriges mest kända improvisationsteatrar. Den drivs av en humorgrupp med komikerna My Gudmundsdotter och Erik Broström i spetsen.

Vill du bli skrämd av Jack Werner? Lyssna på Creepypodden här.

Missa inte Jack Werner i hiphop-musikalen Mic Drop your Life fredagen den 29 november kl 19-21.15 på Stora scenen i Kulturhuset. Information om biljetter finns här.

Jack werner

Gör: Jack Werner är journalist och författare. Han skriver och föreläser om källkritik på sociala medier och han belönades med Stora journalistpriset 2014. Dessutom berättar han spökhistorier i Creepypodden i P3.

Böcker: Ja skiter i att det är fejk det är förjävligt ändå, om myter på nätet och fejkade berättelser, Creepypasta, om spökhistorier på internet, samt den skönlitterära Under Slussen.

Läs mer om Jack Werner på hans webbplats.

Humorgruppen Presens Impro rappar om Jack Werners liv.