Nu kan du läsa e-böcker direkt
i biblio!

Vanliga e-böcker har nu integrerats i appen Biblio som tidigare bara gick att använda för att lyssna på ljudböcker.

Ljudboksappen Biblio har sedan den senaste uppdateringen integrerat e-böcker i sin app. Vi hakar självklart på och är ett av de första biblioteken där du nu kan både läsa och lyssna i samma app. Fördelarna med den nya versionen av Biblio, är att du får båda e-boksformaten, (e-böcker och e-ljudböcker eller strömmande ljudböcker), tillgängliga på samma ställe. Förra veckan släpptes den senaste versionen till Android och inom kort släpps den även på App Store till iphone och ipad. Appen är förstås helt gratis. Du behöver dock ha någon av de senare modellerna av smartphone för att appen ska fungera ordentligt.

Inloggning sker enkelt med ditt vanliga lånekortsnummer (utom sista 2 tecknen) och pinkod. Du behöver inte något Adobe ID när du skaffar appen. Från Biblio har du tillgång till bibliotekets katalog för e-böcker och ljudböcker. 
Läs mer om Biblio. 
Låna e-böcker & ljudböcker.

Den nya versionen innehåller:

  • Fler kategorier - Appen kommer innehålla fler kategorier. Tio av kategorierna kommer att vara synliga direkt medan de resterande går att komma åt via en drop down-funktion.

  • Förbättrat sökfält - Sökfältet visar upp till 100 sökträffar istället som den gamla listan med max 15. På så vis får man fram flera sökförslag i funktionen och fler läsförslag.

  • Offlineläge - Offlinefunktionen är förbättrad ytterligare. Värt att notera är att man behöver ha utrymme tillgängligt på enheten innan nedladdning, annars kan det gå trögt. Detta gäller speciellt för ljudböcker som kräver mycket plats.

  • Nytt utseende - Biblio får ett uppdaterat utseende bland annat för man lätt ska kunna se skillnaden mellan ljud- och e-böcker.