Slöjdsalonger

Stickad basker

Slöjd och hantverk har alltid funnits. Till husbehov i början - som tidsfördriv idag. Ett trevligt sätt att fördriva tiden, tycker många, som kanske också tycker om att omge sig med handgjort.

I vår handlar det mycket om textilt skapande på våra kontscener.

Till sommarens textilutställning vill vi vara riktigt väl förberedda. Stickcaféer och slöjdsalong är några aktiviteter vi är stolta över.

Slöjdsalongen – varje onsdag kl 17-19 – kommer att bjuda på det mesta inom slöjdbegreppet. Deltagarna skapar stämningen, på samma sätt som på stickcaféerna; ingen snålar med kunskaperna och korgen är full med garn för alla som vill prova. Och kaffet är gratis!

Slöjdsalongen har några nya inslag: varje tillfälle har ett tema och olika personer ”håller” i träffen. Tibble Stick- och Vävstuga berättar om sin verksamhet för inspiration, Stefan Moberg som spinner och väver berättar om sitt arbete. Vid ett tillfälle kommer länshemslöjdskonsulenten Charlotte Hellsten Husman och visar och berättar om ull – olika sorter och användningsområden. Mer om stickning: Louise och Tamara visar sina stickprojekt. En symaskin har köpts in för syverkstad och kanske kan vi bjuda på tygtryck. Bandvävning, broderi, lapptäckssömnad, krokning, virkning, kollage, påtning… har du andra förslag – hör av dig!

Våra kommunala verksamheter uppmanas också att höra av sig om de har några roliga textilprojekt på gång. Kanske något kan visas på utställningen i sommar! Då kan vi också bjuda in till slöjdkollo, hoppas vi!

Vill du läsa mer om salongerna - klicka här