Välkommen till en ny scenvår!

Bild på författaren Clara henry, som du kan boka din gratisbiljett till här

Med tonerna från kraset av pepparkaksplundringen drar vi upp dig från din trygga gungstol framför granen och inleder vårens program. Nu borde väl ändå all julmaten vara uppäten? För om kylskåpet gapar tomt på julmat, så är konsertprogrammet desto fullare.

I vår kan vi stoltsera med att vi har bjudit in kändisarna och dalkarlarna John Lindberg Trio. De har den ena foten stampande i modern rock och den andra begravd i klassisk rockabilly-mylla när de intar Kulturhuset den 8/2. Det som är på tapeten i världen är så även i Upplands-Bro kommun. Och scenen och kulturen är ju en av de mest lämpliga platserna att bolla dagsaktuella teman och möta människor med lika eller olika tankegångar. Och vad har väl inte varit mer på tapeten än #Me Too -rörelsen? I vår ger vi er två akter av och med kvinnor som tagit saken i egna händer och skapat konst av sina tankar. Vi bjuder er, både gamla och unga på en käftsmäll på Alla hjärtans dag i form av författarsamtal med Clara Henry, aktuell med boken Mot framtiden - En simpel guide till att krossa patriarkatet. Och har ni inte vaknat till Internationella kvinnodagen, presenterar vi en konsert med Långbacka/Bådagård vars låt Wake us up användes i Me Too-rörelsen i Sverige. 

Även i dancehallföreställningen I mellan får systerskap och kvinnlig styrka ta stor plats på scen i vår. Fotograf: John Jamal Gille Columbus