Konstnären Emma Ström får Kulturstipendium

Emma Ström är en av Kultur- och miljöstipendiaterna 2018. Utdelningen sker vid Kommunfullmäktiges sammanträde onsdagen den 19 december kl 18.30 på Stora scenen i Kulturhuset, Kungsängen.

Läs om stipendiaterna:

12 000 kr till Bianca Lindvall
Bianca är en musikalisk tjej med mäktig röst och stark scenpersonlighet. Hon rör sig lätt mellan olika genrer och har stor potential att utvecklas vidare.

5 000 kr till Emma Ström
Emma brinner för att med sin konst inspirera till tankar och reflektion, genom ett starkt uttryck i enkla former som väcker känslor och energi i betraktaren. I workshops, ’Art flows’, en egenutvecklad kreativ process, låter hon deltagarna själva upptäcka och uppleva styrkan i konstens olika uttryck.

5 000 kr till Ulf Björkdahl
För det fantastiska forsknings- och kulturarbetet om Gamla Landsvägen genom Upplands-Bro, från Stäket till Kalmarsand, dokumenterat i Boken om Gamla Landsvägen.

5 000 kr till Per-Ola Björn
Per-Ola har under många år bidragit till kommunens miljöalmanacka med vackra och inspirerande naturfoton

5 000 kr till Lotta Brandt
Slitvarg när det gäller konstutställningar och föreningsliv. Delar generöst med sig av sitt kunnande inom textilt hantverk och skapar sociala sammanhang.

5 000 kr till Kristina Steen
Kristina Steen är en rekvisitör i historiens tjänst, i hennes händer får tingen liv och berättar historier om män och kvinnor i flydda tider.

5 000 kr till Ebba Horn af Åminne
Ebba driver ett projekt kring återvinning av matavfall till jorden, driven av ett djupt och oegennyttigt engagemang för ekologi och odling som inspirerar.