Vårsalongen 2020

Fri entré

Lör 14 Mar - Lör 25 Apr

Kulturhuset/ Konsthallen

Är du Årets Upplands-Brokonstnär eller Hantverkare? Varmt välkommen till Konsthallen och Vårsalongen 2020 där både lokala konstnärer & hantverkare ställer ut i en jurybedömd utställning.

Kom ihåg!
Med anledning av risken för smittspridning av coronaviruset. Visa hänsyn till dina medmänniskor – stanna hemma om du känner dig krasslig.

Utställningen har samma öppettider som biblioteket i Kungsängen.

Håll koll på det event du planerar att gå på här på Kulturwebben, på UBKulturhus eller Bibliotekets Facebook, vi uppdaterar information om respektive event där löpande. Information om coronaviruset finns på kommunens hemsida https://www.upplands-bro.se/corona

___________________________________________________________

I år arrangeras Vårsalongen av Föreningen Konstformer - alla boende eller verksamma i Upplands-Bro Kommun är varmt välkomna att delta!

Vårsalongen visar konstnärer och hantverkare som är boende eller verksamma i Upplands-Bro Kommun. Tävlingen har blivit ett mycket omtyckt och uppskattat inslag i Konsthallen årligen, där de som får folkets röst också vinner en utställning i Konsthallen under följande höst.
Nytt för i år är att vi kommer att utse 2 vinnare, en Årets Upplands-Brokonstnär 2020 och en Årets Upplands-Brohantverkare 2020.
Vi ses!

VÅRSALONGENS VIKTIGA DATUM

14/3-25/4 hela utställningsperioden
11/3 .kl.13-18 Inlämning av verk till juryn
14/3-15/4 (fram till kl. 11.00) Rösta fram årets Upplands-Brokonstnär under utställlningsperioden
15/4, kl.18 Årets Upplands-Brokonstnär koras
Konsthallen har samma öppettider som biblioteket

Delta! Inlämning av verk

Inlämning av verk sker onsdagen den 11/3 mellan klockan 13-18 i Kulturhuset. Där tar Vårsalongens jury emot och väljer sedan ut de deltagande alstren till årets utställning & tävling. Hitta Hit 
Här kan du läsa reglerna och ladda ner inlämningsblanketten.
Varmt välkommen att delta!
Arrangör och kontakt: Föreningen Konstformer

Rösta på ditt favoritverk

Under utställningstiden, fram till den 15/4, kl. 11.00 kan konsthallsbesökare rösta på sin favoritkonstnär/hantverkare. Den konstnär/hantverkare vars verk får flest röster koras samma kväll, 15/4 kl 18.00, till Årets Upplands-Brokonstnär 2020 och vinner en separatutställning i Konsthallen.

Förra året röstades Patricia Zuniga fram till Årets Upplands-Brokonstnär 2019. Hennes utställning i Konsthallen hösten 2019 var mycket uppskattad och fick stor uppmärksamhet. Är du Årets Uppplands-Brokonstnär 2020?

Årets Upplands-Brokonstnär 2020 Patricia Zuiga

Person visar utställning

Lunchvisning av Vårsalongen 2019 med Helena N Åkerlund. Patricia Zunigas vinnande verk i blått och guld syns centrerat i bakgrunden