Utställning: En resa över Östersjön

Fri Entré

Mån 15 Apr - Lör 18 Maj

Kulturhuset/ Konsthallen

En förtrollande sagovärld för både barn och vuxen! Upptäck den spännande världen av moderna finska barnböcker i utställningen. Både på svenska och finska!

Den moderna finländska barnboken är livskraftig och innovativ. Under de senaste decennierna har många originella och stilsäkra konstnärskap vuxit fram och etablerat sig även internationellt. Därmed bygger de även vidare på arvet efter Tove Jansson och den bild- och textvärld hon introducerade 1945. Den aktuella utställningen presenterar ett axplock ur de senaste årens rika barnboksskörd.

Varmt välkomna in till en förtrollande sagovärld i Kungsängens Konsthall

FÖRSKOLA OCH SKOLA

Förskola/ skola är välkommen att höra av sig till Upplands-Bro bibliotek för en egen visning av utställningen. Ett fint pedagogiskt handledarmaterial finns kopplat till utställningen.

Finlandsinstitutet och Upplands-Bro bibliotek bjuder in till utställningen ”En resa över Östersjön” – en resa som så många redan gjort och som många kommer att göra i framtiden!
Utställningen är producerad av Finlandsinstitutet inom ramen för uppdraget som nationellt resursbibliotek.


en illustration: vatten och rosa himmel. i vattnet svimmar fiskar och flyter en resväska. ovanför vattnet - en fyr. i himmelen flyger böcker och en luftbalong

Konsthallens öppetider

Måndag-torsdag 10.00–19.00
Fredag 11.00–17.00
Lördag 11.00–15.00
Söndag STÄNGT