Talkshow med Barakat & Gäster

Fre 27 Sep, 19:00 - 21:30

Kulturhuset/ Stora scenen

Dansaren Claudia Karat och Youtubern Life om Momo gästar oss! TEMA DRÖMJOBB- favorit i repris tillbaka.

Drömmer du om att jobba med något du tycker är kul? Går all din lediga tid åt till idogt plinkande på pianot och folk i din närhet säger åt dig att du borde göra något som ger mat på bordet istället för det eviga musicerandet? Fast tänk om det där som du tycker är så fruktansvärt kul kunde bli det som du lever på eller får göra mycket mer.

Men var börjar man i en medievärld i ständig förändring med sina konstnärliga uttryck? Saker går snabbt. Youtubers går upp som en sol och ner som ett åskmoln under loppet av en månad. Hur tränger man in i bruset om man har något viktigt att säga?

Claudia K har lyckats etablera sig genom dancehall bl.a. i gruppen Enough Productions. Hon har medverkat i en rad musikvideor, uppträtt på scener och undervisat danselever. På senare tid har hon anamat Afrobeats och Afro-fusion dance style. Du kanske har sett henne i de svenska hiphop-artisternas musikvideor, Jireel, Kaliffa, Linda Pira eller uppträdandes live i Idol?

Youtubern Life of Momo har gjort sin egen grej och startat upp en Youtube-kanal. Där intervjuar han gäster och folk på stan på ett närgånget, ärligt och humoristiskt sätt om sex och relationer. Tillsammans med vänner gör han så kallade "pranks", spelar spratt. Genom att driva, allra mest med sig själv, visar han upp röster och platser i förorten "Orten", unga människor som sällan får synas i andra medier.

Gästerna diskuterar karriären, intresset och kändiskapet på scenen i Kungsängen under ledning av Barakat B. Ghebrehawariat. Hur lyckades de göra hobbyn till karriär? I den här talkshowen får du inspiration och information om hur du som ung kan jobba med något som engagerar dig. Och hur du kan vara med och påverka framtidens arbetsmarknad, den som du snart är en del av. Vi ger er smakprov av kulturakter med personer som lyckats i den kreativa näringen kultur, som berättar om sina resor och delar med sig av sina tips & tricks. Som publik ges du möjlighet at vara med och göra din röst hörd.

Fritt inträde, först till kvarn

Entré från plan 2, Kyrkvägen

Tid: Kl. 19.00, två akter med paus

Medverkande: Barakat B. Ghebrehawariat samt gäster. Presenteras i samarbete med Ungdomsproducenterna

En digital flyer med bild på Barakat, Momo och Claudia

Bild på Claudia Karat