Skräckteater-Nosferatu

Fri entré

Tis 29 Okt, 11:00 - 11:40

Kulturhuset/ Stora scenen

Nosferatu är en skräcksymfoni för barn i åldern 4-7 år. Under Läslovet i Kulturhuset firar vi Halloween med Fladderfredrik och Råttrik.

Nosferatu är en vampyr som bor ensam i ett stort och mörkt slott. Hen försöker få tiden att gå genom att klura fram det bästa skrämselbuset, prata med sin vän Fladderfredrik och skriva brev till döden. Tillsammans med Råttrik – en råtta som kan spela orgel – väntar Nosferatu på sina nästa besökare… Törs du hälsa på?

Föreställningen är en visuell och musikalisk upplevelse där stämningen växlar mellan att vara rolig och inbjudande till lite läskig. Föreställningen framförs av en orgelmusiker och en skådespelare. Regissören samarbetar med barn ur målgruppen för att skapa en historia som både pirrar och roar.

Den tyska stumfilmen Nosferatu från 1922 är en skräckfilmsklassiker och en av expressionismens pärlor. Skräckgenren undanhålls ofta barn, men i åldern 4­-7 tänker många på spöken och övernaturliga krafter. Vi vill ta vår unga publik och deras tankar och föreställningar på allvar.

Längd: 40 min
Pris: Gratis, ingen förbokning, först till kvarn Två föreställningar kl. 11 & 14

Läs mer om Turteatern här

Av: Turteatern Regi: Marie Nikazm Bakken Scenografi och ljus: Hannele Philipson och Sofia Linde Mask och kostym: Jessica Hedin Medverkande: Maria Zakrisson Mortensson och Staffan Bråsjö Kommunikation: Sam Johansdotter Teknisk chef: Jenni Gody Tekniker: Anna Jondelius Producent: Mirjam Gelhorn Produktionsassistent: Dina Luterkort Regiassistent: Nina Rudawski Barndramaturger: Hera af Ekenstam, Ali af Ekenstam, Loui Hedin, Soley Nyke, Isabelle Hedin, Gretchen Hertz och Sonja Ericsson Söderqvist.

”Energiskt. lustfyllt och med en njutbar skräck” Karin Helander (SvD)

”Tur-teaterns oängsliga stil är oemotståndlig – vampyrteater för barn visste vi inte att vi ville ha.” Maria Edström (Expressen)

”Skrämseleffekterna utvärderas i dialog med barnen, som bland annat kommer på Nosferatu med att gömma handdockan i rockfickan. Det gör att skräcken blir avdramatiserad och magkittlande på samma gång.” Jacob Lindström (DN)

Fladderfredrik och vampyren Nosferatu framför en orgel

Foto: KlaraG