Quilty duo och Capella Cantica

Duon Quilty med egna körarrangemang av irländska och skotska folkvisor möter här den lokala kören Capella Cantica, under ledning av Alvar Nilsson.

Quilty duo består av Dag Westling (sång, gitarr, 5 string banjo, tin whistle) och Gideon Andersson (bouzouki, bodhran, mandolin, sång) De är båda medlemmar i det välrenommerade bandet Quilty!

Dag Westling grundade Quilty 1993 tillsammans med Gideon Andersson. Båda har ett gemensamt förflutet i symfonirock-bandet Tribute från Norrköping 1983-87. Studier i klassisk gitarr på Ljungskile folkhögskola 1990-91. Medlem i irländska kvintetten Eitre tillsammans med Esbjörn Hazelius 2003-2010. Emigrantvise-projektet. Thousands Are Sailing tillsammans med folksångerskan Maria Misgeld 2012-2015. Dag spelar banjo på Tomas Ledins album ”Höga Kusten”. Parallellt med Quilty uppträder Dag regelbundet som soloartist.

Gideon Andersson grundade 1982 symfonirock-bandet Tribute från Norrköping tillsammans med Josef Rhedin. Han har studerat komposition på Arvika folkhögskola 1990-91, har haft diverse turnésamarbeten med Sofia Karlsson och gjort projektsamarbeten med klassiske tuba-virtuosen Öystein Baadsvik. Gideon driver en egen musikskola i Oslo.

Med avstamp på Skinnskattebergs Körstämma sommaren 1995 inledde Quilty en lång rad konsertsamarbeten med körer runtom i hela Sverige. Med egna körarrangemang av irländska och skotska folkvisor och till gruppens ackompanjemang skapade Quilty ett koncept för en gemensam helaftonskonsert som har genomförts av över 100 körer i Sverige och Norge genom åren. Denna gång är det Capella Canticas tur att sjunga med dem!

Capella Cantica, under ledning av Alvar Nilsson, är en blandad kör med hemvist i Kungsängen. Repertoaren spänner över en mängd olika stilar, från klassiska verk av Bach, Beethoven och Mozart till kyrkomusik, svängig jazz, traditionell folkmusik och visor.

Genom åren har de samarbetat med flera framstående namn inom musikvärlden, bland andra Cindy Peters, Rolf Björling och Charlie Norman.

Läs mer om Quilty!

Läs mer om Capella Cantica!

En kvinna som sjunger på en scen

Fler datum

  • |  Kultur Upplands-Bro , Ekhammarscenen