QR-konst: Balcony

Ons 28 Okt - Mån 30 Nov

Kulturhuset/ Trappan

Upptäck QR-konsten i Kulturhusets fönster. Verk som hörs som musik, röst, minnen eller buller i din mobiltelefon. Välkommen hit med din mobil och upplev dem helt coronasäkert.

BALCONY - CORONASÄKRAD QR-konst

Den löst sammansatta internationella sammanslutningen Balcony är kuratorer och andra kulturproducenter som vill förmedla konstnärliga uttryck över de politiserade spända gränser som ritats upp. Under pandemin försöker de hitta nya sätt att verka på och det har möjliggjort många internationella samarbeten. Nu finns QR-konsten på Kulturhusets fönster i Kungsängen.

Balcony Transmission / Disruptive Communication diskuterar vad musik och språk är i denna tid, vilken roll den har i det personliga respektive det offentliga rummet idag?

"Vi visar konst som har möjlighet att överföras, höras i mobiltelefoner efter skanning av en streckkod. Verken inbegriper diskussioner om minne, semantik, språkliga berättelser, röst, musik, buller."

Utställningsperiod: 28/10 - 30/11- 2020
Plats: Kulturhusets fönster mot torget framför Kulturhuset.
Hur: Scanna QR-konsten med en vanlig QR-läsare i din mobil. Du kan ta del av detta helt Corona-säkert utanför på torget eller med en kopp hett kaffe inne i Kulturhusets rymliga Trappan Kulturhusets öppettider

Upplev och ta till dig konst på ett helt nytt sätt! Nyfiken? Välkommen!

Scanna QR-koderna på verken med din mobil och upplev konst på ett nytt sätt

Konstverk med QR-koder placerade på en glasfasad

Scanna QR-koderna på verken med din mobil och upplev konst på ett nytt sätt