Ping Pong- En dag i den offentliga konstens tecken

Fri entré

Sön 21 Mar, 13:00 - 16:30

Nya sporthallen i Kungsängen

Det sju meter höga konstverket Pingpong av konstnären Peter Johansson monteras den 21 december vid vår nya sporthall i Kungsängen. I samband med invigning av konstverket Pingpong bjuder vi in er till lite olika aktiviteter för att uppmärksamma detta. Dock har vi blivit tvungna att ändra på upplägget lite på grund av rådande smittspridningsläge- så kolla på de aktiviteterna du tänkt delta i.

Konstverket Pingpong vid nya sporthallen i Kungsängen har väckt stor uppmärksamhet medialt. På DN:s ledarsida skriver Andrev Walden att han för en gång skull blir provocerad av konst när han ser Pingpong. ”En smurf på crack” skriver en person i en av Upplands-Bros lokala Facebook-grupper och på nätet har många vädrat sina åsikter om att man borde ha gjort något bättre för de 800 000 kr som hela projektet med konstverket kostar.

Alla har vi väl någon gång gått runt i en offentlig miljö och tänkt; ”Fy vad fult det är här”. Både avsaknaden av konstnärlig finess i det arkitektoniska, tomhet eller valet av ett hiskeligt offentligt konstverk som inte faller oss i smaken kan provocera och väcka känslor.

Vi är glada över att boende och besökare i kommunen tycker och tänker om närmiljön. För det är ju just det, vår offentliga miljö, där vi skall trivas och vistas. Vi från Kultur-Upplands-Bro vill gärna möta er och samtala om detta i En dag i den offentliga konstens tecken den 21/3:

Obs! Gratis, men det är platsbokning och begränsat antal platser. Klicka på länkarna nedan så tas du vidare till evenemangssidor där du kan läsa mer om de olika aktiviteterna och boka biljetter. Boka biljett till varje enskild aktivitet.

Guidade konstvandringar i Kungsängens offentliga konstmiljö -uppskjutna till 17/6 (15 pers i 45 min, utgår från Kulturhuset i Kungsängen). Guidningen sker av Rebecka Walan, initiativtagare till appen Upptäck konsten från Stockholms läns museums 

Kl. 15:00. Invigningsceremoni av Pingpong- Inställt Ersätts av en film som ni ser här. Möt konstnären Peter Johansson och fler bakom projektet i intervjuer

Kl. 15.15. Samtal om offentlig konst och demokrati -Livesänds utan fysisk publik modererat av Li Pamp, medverkande inne i nya sporthallen- kan endast ses just den 21/3 kl. 15.15-16.15

Arrangemanget görs i samarbete med Stockholms läns museum

En bild på tv-profilen och journalisten Li Pamp

TV-profilen och journalisten Li Pamp.

Bilden högst upp är gjord av Jan Stenberg