Öppna förskolan C/O

Fri entré

Fre 01 Feb, 10:00 - 12:00

Kulturhuset/ Stora scenen

Öppna Förskolan gästar Kulturhuset i Kungsängen och Brohuset i Bro under våren. Olika stimulerande barnaktiviteter varje gång! Alla barn med nära vuxen är välkomna. Alltid fri entré.

17/5

Pimpa och bygg ett bo till en fågel
KL. 9.30-13
PLATS: sTART på torget utanför Kulturhuset i Kungsängen

Vi dekorerar fågelholkar, lär oss om vår nära fauna och flora och grillar korv. Vi kommer att pynta våra fågelholkar med naturens fina material. Ta gärna med dig löv, barr, grenar, mossa eller annat fint som du vill dekorera holkarna med.

Upplands-Bro har en rik fauna och flora. I naturen precis omkring oss i bebyggelsen bor det bl.a. fåglar och en massa andra fina och viktiga djur. Det här tillfället med Öppna förskolan bekantar vi oss lite närmre med just fåglarna och deras hem. Inte alla fåglarna, men många fåglar bygger nämligen bo i hål i träd eller i murken ved. Men det är ofta ont både om gamla träd och bra bohål. Kommunen växer och till oss människor ser vi till att bygga fina bostäder och bygga ett fint kulturhus där både stora och små kan få utlopp för sin kreativitet. Vi gör det trivsamt för oss. Det här tillfället med Öpnnaförskolan c/o ser vi till att göra det hemtrevligt även för fåglarna. Vi dekorerar fågelholkar på torget utanför Kulturhuset tillsammans med kommunekologerna som är bekanta med naturen omkring oss. Senare tar vi en promenad till ett fint ställe där vi kan hänga upp fågelbona. Se mer information och platsanvisningar när det börjar närma sig. Tag med oömma kläder.

Tidsplan:
09.30-11.00: Workshop ute på torget i Kungsängen där vi dekorerar fågelholkar. Kommunekologerna berättar om fågelholkar är och varför de är bra samt platsen där vi skall sätta upp holkarna på.

11.00-11.15: Promenad till naturställe - Vattentornsparken- se karta här (Från adressen Bergvägen 5A tar du dig upp till vattentornet där grillplatsen ligger).

11.15-12.15: Vi grillar korv. Vi bjuder på korv, vego och kött. Ta gärna med en filt att sitta på om du vill.

12.15-13.00: Vi hänger upp holkarna i naturen.

Möt oss även på Kungsfesten den 25/5 och pynta en fågelholk där, mer info om arrangemanget kommer inom kort på Kungsfestens hemsida

En tecknad bild av ett träd med fågelholkar med en massa fåglar och ugglor.

Illustration av Lena Nilsson