Konstformers Medlemsutställning

Fri entré

Lör 07 Okt - Lör 21 Okt

Kulturhuset/ Konsthallen

Välkommen till Konstformers medlemsutställning i Kungsängens Konsthall den 7-21 oktober. I utställningen Blå Toner och Drömmar får besökarna uppleva verk av Tina Närefors verk i olja, Helena N Åkerlunds verk i akvarell, fluid art och encaustic art, samt Gun Karlssons verk i textil.

Upplev blå toner, olika nyanser av blått!
Tre Konstnärinnor bjuder på olika stilar och tekniker, som kan locka betraktaren till olika känslor och förnimmelser. Den blå tonen är ”den röda tråden”.
Utställningen består av en blandning av oljor, akvareller och textil, allt i blå toner.

Utöver den pågående utställningen kommer det även bjudas in till vernissage under premiären av utställningen, lördagen den 7 oktober mellan kl.13:00-15:00, varmt välkomna!

Mer om konstnärerna

Tina Närefors

När började du skapa?
Jag började redan som 3 åring. Mamma jobbade i keramik och jag satt bredvid och kladdade. Apade efter henne och skapade exakt likadana figurer som mamma, tyckte jag i alla fall då. Men när jag ser dem idag, ser de ut som vissna klumpar. Men det var en bra skola, hon lärde mig se, känna, och våga gå utanför boxen. Sedan har det bara fortsatt. Det blev teckningskurser som 11 åring och sedan keramikkurser. Sedan har jag målat och ritat på min egen kammare hela mitt liv. När jag sedan kom till en stor förändring i mitt liv, tog jag en oljemålningskurs, och efter det sa det bara pang och jag satt fast i paletten. Jag höll även själv i en målarkurs ett tag. Sedan har det bara ramlat på.

Varför?
Mamma lurade in mig i den världen, som sagt, redan som liten.

Vad är mest givande för dig med ditt skapande?
För mig är det mediativt. Jag går in i min egen lilla bubbla. Det är avkopplande, och givande på ett väldigt djupt sätt som jag inte riktigt kan förklara. Jag mår väldigt bra av att få använda min kreativa sida, att få bestämma över penseln och att den gör som jag säger, ha ha ha….

Brukar du ställa ut annars också?
Jajamensan. Det har blivit många utställningar nu. Lite överallt i Stockholm med omnejd, och även uppåt i landet. Har fått många erbjudanden om stt ställa ut, utomlands också, men har inte riktigt nappat på det.

När blev du medlem i Konstformer?
Jag startade Konstformer för 17 år sedan, tillsammans med ett par andra konstnärer.
Direkt blev vi många fler och bildade en styrelse. Konstformer växte med en rasande fart och samma år hade vi vår första konstrunda, som blev en succé. Jag är fortfarande drivhjulet/ spindeln i nätet/konstrundegeneralen. Jag har fått många namn nu. Men jag älskar att få hjälpa andra att få synas med sin konst i vår kommun.

Vad vill du att betraktaren skall få för känsla av dina alster?
Jag vill få igång betraktarens inre känslor och minnen. Jag vill att betraktaren ska få skapa sig en egen uppfattning av motiven, att de kan drömma sig bort lite. Känna glädje och harmoni..
Barn har dansat bland mina målningar, folk har berättat minnen som vaknat till liv. En del har börjat gråta, och en del vill inte lämna utställningen. Då tänker jag…. att jag har nog lyckats få igång deras känslor lite iallafall.

Helena N Åkerlund

När började du skapa?
Jag har skapat sedan barnsben. Jag brukar säga att jag föddes med en penna/pensel i handen!

Varför?
Jag har alltid haft ett behov av att uttrycka mig! Kreativitet och skapande är ett livselexir för mig.
Det som är mest givande för mig med skapandet är att jag får ett inre lugn och en harmoni i mig. Sedan vill jag gärna dela det vidare till andra så att de också finner glädje och harmoni.Därför har jag också valt att jobba med skapandet på heltid.

Brukar du ställa ut annars också?
Ja, jag ställer ut i mitt eget Galleri H kreation, Konstrundan samt andra utställningar runt om i Stockholm och intill liggande län.

När blev du medlem i Konstformer?
Jag blev medlem för 16 är sedan, år 2007.

Vad vill du att betraktaren skall få för känsla av dina alster?
Jag vill att betraktaren ska nå ett inre lugn av min konst. Att det väcker något i dem som gör att de mår bra. Att min konst sätter färg på deras tillvaro!

Gun Karlsson

När började du skapa:
Jag började skapa när jag var liten. Målade, musicerade och spelade dockteater.

Varför?
Tror att alla har behov av att skapa och uttrycka sig på något sätt.

Vad är mest givande för dig med ditt skapande?
Processen. Att något växer fram från en idé eller från ingenting.

Brukar du ställa ut annars också?
På Konstrundan och Vårsalongen i Kungsängen.

När blev du medlem i Konstformer?
Har varit med sedan första början.

Vad vill du att betraktaren skall få för känsla av dina alster/din konst?
Att de sätter igång och associerar o fantiserar. Att de blir inspirerade att skapa själva.

Konsthallens öppetider

Måndag-torsdag: 10.00–19.00
Fredag: 11.00–17.00
Lördag: 11.00–15.00
Söndag: STÄNGT