Konsert: Violet Green

150 kr

Tor 20 Okt, 19:00 - 20:00

Kritikerrosade och älskade av publiken – Violet Green hyllar rockens och bluesens stora divor!

Konserten med Violet Green bjuder på en skattkista fylld med musik och anekdoter om kreativa kvinnors livsöden och inflytande. Publiken tas med till en rökig pianobar i amerikanska södern och till vaudevilleartisternas tältföreställningar.

De klassiska bluesdivornas motto var: Tell it like it is! De bröt tabun och protesterade med svärta och humor mot orättvisor och förtryck. De skapade ny musik och har inspirerat musiker i över hundra år.
Vi möter 50‐talets rhythm & blues-artister, sedan Janis Joplin – som på 60-talet inspirerades av Bessie Smith – och Mavis Staples som fortfarande turnerar världen runt. Föreställningens röda tråd är en musikhistoria där pionjärer som Memphis Minnie, Big Mama Thornton, Ethel Waters, Etta James, Sister Rosetta Tharpe, Bessie Smith, Janis Joplin, Aretha Franklin, Mavis Staples, Amy Winehouse med flera presenteras.

Längd: 1 timme
Pris: Ordinarie 150 kr
Student/ Under 26 år/ Pensionärer/ Arbetssökande 110 kr

”En helt underbar föreställning … Det bjuds på grymt gung, otroligt proffsiga kvinnor på instrument och sång, intressant och kul info mellan låtarna!”
- Röster från Publiken

En bild på flera kvinnor i och runt en gammal bil, de håller i instrument och tittar in i kameran


Ulla Wrethagen – kapellmästare, gitarr & sång
Carola Andersson Mellqvist – sång
Elsie Petrén – saxofon
Anna Zimmerman (fd Hammarsten) – keyboard & sång
Eva Grund – trummor
Lena Andersson – bas

En bild på en tjej i hatt som ler mot kameran

PRE-SHOW underhållning: Kajsa Åkeflo

Mellan klockan 17:30-18:30 bjuder Kultur Upplands-Bro in till Pre-Show i foajén innan konserten med musik från trubaduren Kajsa Åkeflo!
Kajsa är en musikskapande 22-åring, uppvuxen på ön Hönö, utanför Göteborg. Man skulle kunna beskiva henne som en känslig själ kombinerat med lite självdistans. Låtarna hon skriver och sjunger är fyllda av reflektioner från hennes egna liv och påminner om genrer som soul, jazz & pop.

Kajsas senaste singel ”Ändå Applåderar Löven” släpptes i april och ska så småningom resultera i en svensk EP. Hennes kreativa process är inte sällan fri, lekfull och nån smula experimentell. Med en önskan att nå ut ser hon musiken som det närmsta sättet att förklara. Det närmsta sättet att förstå. Det närmsta sättet att komma nära.


PRE-SHOW I FOAJÉN!

Detta evenemang är en del av Kultur Upplands-Bros nya satsning, Pre-Show i foajén!
I Pre-Show erbjuds spännande aktiviteter inför våra evenemang, konserter, författarbesök och föreställningar, perfekt för vännerna, kollegorna och familjen! Utöver själva Pre-Show finns även Café Boulevard på plats mellan 17:00-19:00 på plan 2 i foajén.

Läs mer om Pre-Show programmet här!

En kvinna som ler. Flera som skålar med champagneglas.

Minska smittspridningen

Med anledning av risken för smittspridning av coronaviruset, vänligen visa hänsyn till dina medmänniskor och stanna hemma om du känner dig krasslig.
Upplands-Bro kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och varierar antalet deltagare på varje evenemang för att kunna hålla avstånd i lokalen. Du behöver inte visa upp något vaccinationsbevis till våra evenemang om inget annat anges i evenemangstexten.

information om Coronaviruset

Mer information om coronaviruset finns på kommunens hemsida https://www.upplands-bro.se/corona