Konsert: JOHN LINDBERG TRIO

200 Kr

Fre 08 Feb, 19:00 - 21:30

Tre dalkarlar som har den ena, otåligt stampande foten i modern rock och den andra begravd i klassisk rockabilly-mylla! Nu till Kulturhuset i Kungsängen!

John Lindberg Trio älskar det de gör och det märks. De står i fållan som en frustande, energikokande stut, redo att släppas lös. Och den här tjuren kommer aldrig någonsin att låta sig tämjas. Bandets sjunde album bjuder på äkta partykänsla och de vill sätta igång det NU!

Nya plattan ”Dig It” bjuder på JLT’s omisskännliga sound. Inga förändringar där alltså. En pulserande, oformlig hybrid av Beatles, Steve Earle, Stray Cats, Elvis, The Sonics, Fabulous Thunderbirds och Led Zeppelin. På pappret ser det nästintill schizofrent ut, men det låter inte ett dugg tokigt.

-”För att hålla retro-rocken aktuell, är det bra med moderna influenser. Vi vågar och inspireras ofta av rock som inte alls har med rockabilly att göra”, förklarar John.

Live blir låtarna ännu råare och helt hämningslösa. Inte så konstigt kanske, när bandet har som målsättning att varje spelning ska bli den bästa någonsin.

-”Vi har närmat oss vårt live-sound på inspelningarna den här gången. Här finns energin och trycket.”, säger John Lindberg. ”Vi har fått mer säkerhet och självförtroende som musiker. Det har säkert med mognad att göra”, tillägger han och flinar lite. Som om det där med vuxenpoäng inte är helt enligt rock’n’roll-boken.

Med ”Dig It” vill John Lindberg Trio bygga ännu en plattform och nå publiken som inte visste om att de älskade det här bandet. För det är lite så det är med JLT. Bandet berättar om arangörer som inte riktigt är medvetna om vad de bokat, och som blir nerringda av folk som vill köpa biljetter. Det är inte ovanligt att samma arrangör direkt efter avslutat gig, med ett stort leende plockar fram sin kalender och bokar ett nytt datum. Har man väl upptäckt det här gänget, är man fast. Så pass fast att man följer dem längs turnévägen, ser varje spelning och till och med tatuerar in titlar och låttexter.

-”Ett jäkligt kul minne är när vi lirade på Peace And Love 2011”, berättar bandet med viss stolthet. ”Vi hade bokats till den största inomhuscenen, och det var lite oroligt från vissa håll att lokalen skulle vara för stor för oss. Men en timme innan gig var det totalt fullt - 600 pers - och utanför var kön 100 meter lång”.

Musiken må vara genomtänkt, vässad och låtmässigt balanserad. Det är ändå grundtanken - att förmedla partykänsla - som är det viktigaste för JLT. -”När folk kommer till festen är det den här plattan som ska kicka igång stämningen!”.

Martin Engström, Joakim Dunker och John Lindberg. Tre dalkarlar som har den ena, otåligt stampande foten i modern rock och den andra begravd i klassisk rockabilly-mylla. Det här bandet vägrar att rätta sig i ledet. Som en röd tråd löper ord som kreativitet, nytänkande, ’steget före’ men också mer känsloladdade fraser som ’musik på liv och död’ och uttalanden som ”gör jag inte det här kan jag lika gärna sluta andas”. Och det är förmodligen det som är John Lindberg Trios styrka och framgångsrecept - den nästan ångestladdade ’spela-eller-dö’-känslan i kombination med energin, charmen och showen.

John Lindberg upptäckte musiken redan innan han fyllt tvåsiffrigt. Uppvuxen i ett hem där rock’n’roll ofta ljöd ur högtalarna var det ganska självklart att det var 50-talsmusik som gällde. Han fick sitt första betalda gig när han var elva och gjorde sin första turné som trettonåring. Under gymnasiet lärde bandet känna varandra i samband med en skolföreställning och John Lindberg Rockabilly Trio var ett faktum. 2006 lämnade basisten bandet och Martin Engström tog hans plats. Samma år släpptes första plattan som också la grunden för en turné. De senaste fyra åren har musiken tagit all tid.

Medverkande:
John Lindberg - Lead Vocals / Guitar
Joakim Dunker - Drums
Nathanael Marcusson - Bass

Längd: 80 min, ett set ingen paus. Café Chris har öppet även efter att biblioteket stänger kl. 17.00 fram till konserten. Där kan man köpa mat och dryck. Café Chris serverar även dryck och tilltugg inne på scenen hela konserten Förboka gärna och se mer info här

Kolla in JLT närmre här

Du kan välja sitt- eller ståplats och placering i salongen och priser där efter. Varmt välkommen!

Tre manliga rockmusiker står i en trappa i mörka kläder.