Konsäärt med Öppna Förskolan

Fri entré

Fre 21 Apr, 09:30 - 10:00

En upplevelse för de yngsta, full av finurliga små överraskningar. En klassisk konsert med ambitionen att förskolan för ett ögonblick ska förvandlas till ett konserthus!

En musikupplevelse full av finurliga små överraskningar, för de yngsta. Det är samtidigt en klassisk konsert med ambitionen att förskolan för ett ögonblick ska förvandlas till ett konserthus. Xylofon och sång varvas med inslag av slagverk, exempelvis plingeling- och risselrasselskor, stepp och dragspel. Allt är utformat för att passa barn i åldern 1–3 år, men det har visat sig att föreställningen även uppskattas av äldre förskolebarn och bebisar på öppna förskolor. Konserten innehåller flera interaktiva moment.

Speltid: ca 20 min + 10 min ”prova på”
Spelas två gånger kl. 09:30 och 10:30
Ålder: 1-3 åringar och deras sällskap
Pris: Gratis, men platsbokning krävs

Två hattklädda personer tittar ut genom röda scenridåer

Foto: Karina Supitz


Sång, dragspel, diverse skor/stepp:
Micaela Gustafsson
Xylofon, slagverk, rassel och pling: Mikael Lönnbjer

Micaela Gustafsson har sedan 2013 spelat olika musikföreställningar med nyskriven musik för tusentals förskolebarn runt om på förskolor och bibliotek främst i Stockholm stad. Hennes fokus på senare år har varit att spela för barn 1-3 år. Hon har bl a skapat Barnradions prisbelönta succépodd Bebispodden och fått Stockholms stads Kulturstipendium (2017) för sin musik för små barn. I Konsäärt samarbetar Micaela med slagverkaren

Mikael Lönnbjer som även han är van att spela för de minsta, senast med den hyllade musikföreställningen Ljudlabbet. Mikael har även spelat flera andra produktioner för barn runtom i Sverige

ÖPPNA FÖRSKOLAN C/O KULTURHUSET Våren 2023

Fler saker som händer i vår sker i samarbete mellan Kultur-Upplands-Bro och Öppna förskolan. Välkommen hit som privatperson tillsammans med barn som är 0-5 år förskoleverksamheter välkomnar vi till vår kultur i förskoleverksamhet!

3/2 Dansföreställning: Fågel

10/3 Babysalong

21/4 Konsäärt

5/5 Babysalong (ersätter På Villovägar)