INSTÄLLT! Odlingsinspiration i påsktid

Fri entré

Fre 27 Mar, 10:00 - 12:00

Kulturhuset/Verkstan

INSTÄLLT! En del av kommunens Earth Hour-vecka. Öppna Förskolan gästar Kulturhuset i Kungsängen och Brohuset i Bro under våren. Olika stimulerande barnaktiviteter varje gång! Alla barn med nära vuxen är välkomna. Alltid fri entré.

Upplands-Bro kommun har beslutat att ställa in, eller skjuta upp, alla kultur- och fritidsevenemang där kommunen är huvudarrangör. Evenemangen ställs in på grund av coronaviruset.

INSTÄLLT!
Tomat, groddar, mungbönor och påskgräs är några av grödorna som vi testar på att odla. Både saker som är goda att stoppa i munnen och fina att pryda vårt påskbord med. Vår odlingsexpert Lina, tillika planarkitekt i Upplands-Bro kommun guidar oss genom odlingens olika moment; var skall man odla? lägga på jord och frön och sen det bästa- vattna! Vi lär oss mer om växtlighet och hur du på ett hållbart sätt kan förse hela familjen med grödor hemma.

I barnbiblioteket bjuder Sagogun på trallvänliga låtar inspirerade av grönsaker och natur. Och det tillverkas en och en annan kyckling att stoppa i påskgräset.

Under Earth hour-veckan som uppmärksammas med dunder och brak i hela kommunen bjuder Kultur Upplands-Bro in er till olika kulturaktivtiter inspirerade av naturen och miljön.

Ta med dig en tom äggkartong, mjölkkartong, en gammal träsko eller stövel eller vad du vill odla i, så har vi resten!

Pågår mellan kl. 10-12, drop-in

En tecknad bild med odling i äggkartong, skor och med fröpåsar.

Illustration: Lena Nilsson