Cirkus: KUNTZIM av Ron Beeri

50 kr

Lör 08 Feb, 13:00 - 14:00

Kulturhuset/ Stora scenenKöp din biljett här/Buy tickets

Presenteras under Stockholms nya cirkusfestival Cirkusmania. KUNTZIM är jiddisch och betyder konsten av tricks. I den här föreställningen får vi följa med på en resa genom en kreativ process där tricken leder oss framåt.

Här representerar färger idéer och jonglering är det talade språket. Föreställningen hyllar kreativitet, inspirerad av artistens ADHD, och bjuder på jonglering, humor och många överraskande moment. Från Alby till Täby den 7–16 februari går fler scener i 11 kommuner i Stockholmsregionen ihop i en gemensam cirkusfestival, Cirkusmania!

Ron Beeri föddes i en kibbutz i norra Israel och började jonglera redan som barn. Jongleringen har sedan dess varit ett medel för honom att hantera sin ADHD. 2009 flyttade Ron till Stockholm och tog examen från DOCH/Stockholms konstnärliga högskola. Numera är han medgrundare till kompaniet LAZUZ och skapare av sitt eget kompani BEERI som turnerar och undervisar runt om i världen.

Medverkade: Artist och regi: Ron Beeri Registöd: Stacey Sacks Ljuddesign: Michael Glucksmann Kostymdesign: Giulia Grumi

Längd: 30 min

Med stöd av:
Konstnärsnämnden, Subtopia, Region Stockholm Dans Cirkus

Publik:
För alla åldrar (från 5 år)

Språk:
Inget tal

Trailer

Om CirkusMania- Läs mer om festivalen och se resterande program här!

Stockholms cirkussfär har utvecklats i raketfart de senaste decennierna. Botkyrkas satsningar på cirkusen har gjort regionen internationellt känd som ett av världens mest bubblande cirkusnav och nämns i samma andetag som Montreal, Toulouse, Barcelona. DOCH/Stockholms konstnärliga högskola utgör idag en central plats för att driva den konstnärliga utvecklingen framåt, i såväl kandidat- som masters- och doktorsutbildningar i cirkus. Hundratals cirkuskonstnärer har sedan millennieskiftet vuxit ur Botkyrkas och Stockholms interkulturella cirkusmylla, för att sedan blomma ut och möta publiken – ofta utomlands.

I februari 2019 introducerade Subtopia stolt CirkusMania, med siktet inställt på att bli Stockholmsregionens årligt återkommande cirkusfestival. I denna andra upplaga får publiken från norrort till innerstan till söderort äntligen på bred front möta den mångfaldiga cirkus som spirat runt hörnet! Några inslag från andra håll kryddar till kompotten lite extra. Scener och kulturhus från Alby till Täby går samman i en gemensam kraftsamling för att visa hur spännande och varierad cirkusen av idag är. Föreställningar för alla åldrar, smaker och böjelser presenteras under en späckad vecka med inte mindre än 56 tillfällen att uppleva cirkus på 23 scener i 11 kommuner!

Kort sagt: Det är rena CirkusMania!

Affishbild för Cirkusmania med två cirkuskonstnärer som står i akrobatposition