Anders Lundin med Expedition Livet

Fri Entré

Sön 12 Sep, 13:00 - 14:00

Föreställningarna är nu fullbokade! Men dyk gärna upp på plats och chansa på att någon lämnar återbud! Möt den folkkära tv-profilen Anders Lundin i vis-föreställningen Expeditionen Livet. I föreställningarna på Hembygdsgården i Kungsängen under Kulturarvsdagen berättar han fängslande och roliga berättelser om det verkliga äventyret det är att leva och vandra på vår planet.

Att berätta en historia runt lägerelden är den äldsta, mest naturliga formen av underhållning. Och om TV:n är vår samtids lägereld så har den folkkäraprofilen Anders Lundin en gedigen erfarenhet av att underhålla vid den. I vis-föreställningen Expeditionen Livet använder han det till att berätta en fängslande, spännande och rolig berättelse om det äventyr det är att leva och vandra på vår planet.

Vi spelar två föreställningar i Hembygdsgårdens trädgård på dansbanan i Kungsängen Kyrkvägen 22, kl. 13.00 och 16.00. Föreställningarna presenteras i samarbete med Stockholms Näs Hembygdsförening -Läs mer om deras verksamhet härLängd: En akt om ca 60 min

Caféet i Hembygdsföreningen kommer att hålla öppet mellan kl. 12-16. Där kan du köpa gofika och lunchmackor. Förboka gärna fika på: stockholms-nas_hembygdsforening@hotmail.com
Föreställningarna spelas under Kulturarvsdagen som är den 12/9. Det arrangeras även en kulturmiljöpromenad samma dag. Läs mer och anmäl dig till Kulturhistorisk vandring till torpplatsen Pettersberg och gravhögar!
Föreställningarna spelas utomhus, klä er efter väder, vid kraftigt och ihållande regn kan föreställningarna komma att behöva flyttas eller ställas in!

Om Anders Lundin och Expedition livet:

Hösten 2019 gav den folkkära tv-profilen Anders Lundin ut ett digitalt album Här är jag nu med tolv låtar, av och med honom själv.

Den 24 januari 2020 släpptes albumet fysiskt och firades med en spelning på Kristallen på Södra Teatern. Den fysiska skivan innehöll också en bildrik liten tankebok, en guidad tur till världen bakom sångerna.

”När jag lyssnar på vad det blivit av allt så inser jag att det är en mer personlig och nära skiva än jag kanske förstod medan vi höll på. Men förhoppningsvis har jag lyckats åstadkomma något som känns innerligt och som berör. Texterna är det viktiga och helst vill jag ju att de hamnar lite vid sidan av det allra vanligaste”, sa Anders Lundin inför släppet av skivan.

Skivan var även en förlängning av hans tvåmans-föreställning Expedition livet som Anders har turnerat med under flera år och som spelats på allt från Stadsteatern i Stockholm till kyrkor och visfestivaler.

”Det är en allmänmänsklig historia jag berättar. Den handlar om oss alla som har vandrat på planeten. Det börjar med dom första stegen för 3 miljoner år sedan och slutar alldeles nyss på väg till dagis med min dotter.”

"En styrka hos Anders Lundin är förmågan att klä texterna i melodier som motsvarar ämnena…. Som scenartist är Anders Lundin sympatiskt opretentiös och personlig och bygger upp en förtrolig atmosfär med finpublikkontakt."
//SvT

Läs mer om Upplands-Bros kulturmiljöer här

Läs mer om artisten Anders Lundin här

Kom ihåg att avboka din biljett ifall ni skulle få förhinder så att någon annan kan få glädje av upplevelsen- ni hittar en avbokningslänk i biljetten!

Ett kollage med svartvita bilder på Anders Lundins ansikte.

Foto: Andreas Johansson