Nyheter

Filter:

Ny app: Upptäck konsten!

Den 24 september 2019 lanseras Stockholms läns museums app Upptäck konsten i Upplands-Bro – en app som guidar dig till den offentliga konsten i kommunen och även i Solna, Huddinge, Täby, Nacka och Värmdö. Samma dag inviger vi appen kl 18.00 i Brohuset, där bland annat konstnären Thomas Qvarsebo kommer att tala om sitt offentliga verk "Flöjtspelerskan" som står i Bro centrum.

Nu har höstens kulturprogram kommit

Höstens kulturprogram är fullt med spännande arrangemang. Välkommen att hämta det i Kulturhuset i Kungsängen eller i Brohuset.

Kulturhuset öppet efter renoveringen

Äntligen är det klart. Välkommen till plan 4 och 5.

Min Dröm visas på funkisfestivalen

Utställningen Min Dröm som ställdes ut i Konsthallen 2017 kommer att hänga på Waterfront kongresshall vid FunkisFestivalen (tidigare Funkismellon) den 26 augusti. Då kommer 3000 personer att se utställningen, liksom publiken vid den lokala livesändningen av FunkisFestivalen på Stora scenen i Kulturhuset i Kungsängen.

Möt bibBlabajken i bro

Sommarjobbare cyklar runt i Bro med bibliotekets cykel. Passa på att låna böcker.

får betar på almarestäkets borgruin

Almarestäkets borg var en av de viktigaste försvarsanläggningarna i ett medeltida Sverige. Nu kommer får att beta på borgruinen. Det håller borta växtligheten och ruinen blir lättare att se och besöka.