Nyheter

Filter:

After school: Ny satsning på bibblan

Under våren 2019 startar biblioteket i Kulturhuset och Brohuset en helt ny verksamhet på eftermiddagar riktad mot barn och ungdomar mellan 9-14 år.

Välkommen till en ny scenvår!

Med tonerna från kraset av pepparkaksplundringen drar vi upp dig från din trygga gungstol framför granen och inleder vårens program. Nu borde väl ändå all julmaten vara uppäten? För om kylskåpet gapar tomt på julmat, så är konsertprogrammet desto fullare.

Diggit förlängs

Diggit ställer ut! har redan lockat många små och stora besökare och förlängs nu för att göra det möjligt för ännu fler att ta del av den interaktiva och kreativa utställningen. Med enkla medel och pedagogiska finesser ger utställningen en intressant bild av teknikens möjligheter i förskolorna.

Röjning av fornlämningar

I Upplands-Bro kommun finns många fornlämningar. Flera av dem är fina platser att besöka. Sara Hagström Yamamoto, kulturmiljöansvarig vid Upplands-Bro kommun, har under 2018 arbetat med att välja ut några fornlämningar för kontinuerlig vård och att planera önskade åtgärder där.

Läshörnan i Tibble stänger ner sin verksamhet

Efter tre år på Tibble Torg så stänger Tibble Läshörna för gott. Sista dagen blir den 14 december.

Konstnären Emma Ström får Kulturstipendium

Emma Ström är en av Kultur- och miljöstipendiaterna 2018. Utdelningen sker vid Kommunfullmäktiges sammanträde onsdagen den 19 december kl 18.30 på Stora scenen i Kulturhuset, Kungsängen.