Kommunens kärr blir scen för barnföreställning

Foto: José Figueroa

I augusti framför scenkonstgruppen Arena Baubo sin interaktiva föreställning Kärrkosmos. Det är en blandning av konst och naturupplevelse och spelplatserna är två av kommunens kärr.

Katja Seitajoki (längst fram i bild) är en av grundarna av Arena Baubo, som i augusti framför Kärrkosmos i Upplands-Bro.

Kärrkosmos riktar sig främst till barn från sju år men passar alla upp till minst 100, berättar Katja Seitajoki, en av grundarna av Arena Baubo.

Gruppen har skapat olika former av konst och föreställningar med tema ”skogen” under flera år. Och det är något speciellt med just kärr, menar hon.

– Kärret är en plats som man sällan besöker. Det är vått, gyttjigt och har speciella dofter. Men naturen på våtmarker är speciell och mycket vacker. I fornnordisk folktro har våtmarker setts som något suspekt och hotfullt. Man har sett det som gränsen till den andliga och övernaturliga världen. Människor påstod att det på våtmarkerna bor monster men också gudamakter och näcken kan man ju träffa på i folktrons våtmarker, säger Katja Seitajoki.

Hon guidar publiken, eller deltagarna, som även utrustas med mp3-spelare som de lyssnar på under evenemanget. Föreställningen handlar om att försöka ta växters, djurs och insekters position och uppleva naturen genom en fantasieggande ljudresa.

– Föreställningen Kärrkosmos kombinerar natur, kultur och rörelse och jag är glad att vi kan erbjuda våra invånare den här upplevelsen i sommar, säger Hannah Rydstedt Nencioni, kultur- och fritidschef.

Boka din gratisbiljett och läs mer om arrangemanget här

  • Föreställningen spelas under två dagar, två gånger per dag. 14 augusti vid Lillsjön och 16 augusti i Bro.

information om Coronaviruset

Mer information om coronaviruset finns på kommunens hemsida https://www.upplands-bro.se/corona