Många klasser deltar i Skapande skola

Att prata med en författare, uppleva en teaterföreställning eller delta i en dansworkshop är några av de spännande aktiviteter som elverna får möta genom Skapande skola detta läsår.

Att få besök av en författare i sitt eget klassrum som berättar om sitt författarskap, hur det är att skriva och att det är de själva som hittar på historierna i böckerna brukar förvåna eleverna. Inspiration och skrivtips sprids och när eleverna ibland får ett återbesök av författaren några veckor senare får de visa och diskutera tillsammans vad de har skrivit.

Att få komma till stora scenen i Kulturhuset i Kungsängen och se teater, musik eller dans med professionella skådelspelare, musiker och dansare brukar vara väldigt uppskattat av både elever och personal - det ger merskmak. Nu finns kulturen i deras närmiljö och de har varit en del av den. Handledingsmaterial finns ibland kopplat till föreställningarna för att stärka pedagogerna att möta elevena både före och efter föreställningen, eller som ett stöd att knyta upplevelsen till ett specifikt ämne.

Några elever från en skola får i år åka in till stan där de deltar i en afrikansk dansworkshop i några dagar. Resultatet visar de upp under skolans julshow i slutet av terminen. 

Läs mer om Skapande Skola