Vikingadag

Fri entré

Lör 24 Sep, 12:00 - 15:00

Finnstagårdsparken

I en skogsdunge mellan Bro Centrum och Finnsta utvecklas den nya parken Finnstagårdsparken. I parken har en liten vikingaby byggts som bjuder in till lek och umgänge. Den 24 september klockan 12-15 bjuds allmänheten in till en eftermiddag fylld med spännande aktiviteter i den nya vikingabyn!

Inspirationen till vikinga-temat är att det i området finns fornminnen från vikingatiden, bland annat en runsten och en grav. Vikingabyn består av två vikingatida långhus samt ett stall och en hage för boskap. Där finns även en bro med en snidad drake under och ett vikingaskepp. Platsen är utvecklad för lek, umgänge och picnic. Intill vikingabyn finns även två grillplatser.

Lördagen den 24 september kl 12-15 bjuds allmänheten in till ett vikingadag i Finnstagårdsparken. På plats kommer bröd att bakas enligt vikingatida tradition. Besökare bjuds även in att testa på ullhantverk, träsnideri och vikingalekar. En smed kommer visa hur vikingarna arbetade med att skapa smycken och verktyg. Besökare kommer även få gå historiska vandringar som arrangeras av Stockholms Länsmuseum. Alla aktiviteter är gratis.

Kom och upplev vikingatiden i Bro!

Ålder: Passar alla åldrar!
Pris:
Fri entré

Minska smittspridningen

Med anledning av risken för smittspridning av coronaviruset, vänligen visa hänsyn till dina medmänniskor och stanna hemma om du känner dig krasslig.
Upplands-Bro kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och varierar antalet deltagare på varje evenemang för att kunna hålla avstånd i lokalen. Du behöver inte visa upp något vaccinationsbevis till våra evenemang om inget annat anges i evenemangstexten.

information om Coronaviruset

Mer information om coronaviruset finns på kommunens hemsida https://www.upplands-bro.se/corona