Världsmusik: Sirocco

Fri entré

Sön 14 Nov, 14:00 - 15:00

Sirocco är ett hett namn på den svenska världsmusikscenen! Livsbejakande, dramatiska och känslomässiga är några av de ord som kretsar kring vad som sagt och skrivits om Sirocco. Gruppens namn, Sirocco, är ett arabiskt ord för ökenvinden. Och deras sceniska uttryck är som en mjuk och smekande vind med bet i.

De spelar musik från den judiska sångskatten på jiddisch, ladino, arabiska och hebreiska och har spelat på bland annat Stockholm Folkfestival, på judiska kulturdagarna i Dresden och på Susan Delal Center i Tel Aviv.

Sirocco ger en ny gnista till de traditionella låtarna och deras unika sound är inspirerat av bland annat sydamerikanskt folkmusik, nordisk folkmusik och flamenco.

Vi spelar två konserter en kl. 14.00 och en kl. 17.00
Målgrupp: Vuxna och ungdomar
Längd: ca 60 min

”Arabiskt, judiskt och spanskt blandas och samsas i musiken och inte minst i sångerskan Sofia Berg-Böhms röst. Hennes mässande, atmosfärrika sång är full av vemod med en strimma hopp.”
Ur recension av debutplattan ”Amirim” i Kristanstadbladet 11 mars 2015 av Bengt Eriksson.

VILKA är då Sirocco?

Sofia Berg-Böhm – sång

Sofia Berg-Böhm är skådespelare och musiker/sångerska. Sofia har sjungit i en mängd olika sammanhang, men ses oftast i balkanbrassbandet Östblocket och världsmusikkvartetten Sirocco. Hon har sjungit i olika band allt sedan tonåren. 2007-2010 gick Sofia på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm där hon studerade klassisk arabisk sång för oudmästaren Mousa Elias. På Musikhögskolan startade hon gruppen Sirocco tillsammans med Patrik Bonnet, Jonas Bleckman och Robin Cochrane.

Patrik Bonnet – gitarr och oud

Patrik är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, dessutom har han också studerat flamenco i Sevilla och Madrid. Under de senaste åren har Patrik etablerat sig som en av de bästa flamencogitarristerna i Skandinavien. Han har framträtt med artister som Rogelio de Badajoz, Lior Elmaleh, Yair Dalal, Tre Style Fusion och Erik Steen. Under 2011 inledde Patrik ett samarbete med skådespelarskan Görel Crona som resulterade i föreställningen ”Tänk om hjärtat tar fel”. Patrik uppträder också som solist.

Robin Cochrane – trummor

Robin Cochrane är slagverkare, keyboardist och musikproducent. Han har spelat med en rad svenska band och musiker inom såväl reggaegenren som olika folk- och världsmusiksammanhang. Till exempel Ale Möller, Peps Persson och den samiska rapparen Maxida Märak. Robin Cochrane har även gett ut ett antal instrumentala skivor under sitt alias Robbie Rulah, och producerat musik åt artister som Afrotronics, P-danjelsa och Mysticman.

Jonas Bleckman – cello

Jonas är en mycket eftertraktad cellist i Skandinavien som med energi, lekfullhet och rytmisk medvetenhet framträder både på folkmusikscenen och i andra sammanhang. Jonas har studerat musik för Mikael Marin, Jonas Knutsson och Svante Henryson. Han har en examen vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har turnerar med bland annat Jon Henrik Fjällgren, Moneybrother, Erlend Viken Trio, FAB och Six String Yada.

Kom ihåg att avboka din biljett ifall ni skulle få förhinder så att någon annan kan få glädje av upplevelsen- ni hittar en avbokningslänk i biljetten!

En bild på hela musikensemblen som står på en äng i ett kulligt landskap.

Foto: Amanda Lindgren

Fler datum

  • |  Kultur Upplands-Bro , Kulturhuset/ Stora scenen

    Konsert Sirocco kl.14:00

  • |  Kultur Upplands-Bro , Kulturhuset/ Stora scenen

    Konsert Sirocco kl.17:00