Utställning: Motstånd

Ons 13 Jan - Mån 08 Feb

Kulturhuset/ Torget

I samband med den internationella minnesdagen för förintelsens offer visar vi miniutställningen Motstånd från Forum för levande historia i Kulturhuset i Kungsängens fönster mot torget

Den 27 januari är den internationella minnesdagen för Förintelsens offer - samma datum som förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades 1945.

Motstånd handlar om de människor som valde att gå mot strömmen och ta kampen mot den nazityska terrorn. Människor som kom från olika samhällsskikt, med olika religiösa och politiska uppfattningar, som hade kraften och viljan att visa medkänsla med utsatta flyktingar och regimkritiker i Nazityskland.
Motståndet kunde se olika ut. Från att vara delaktig i ett hjälpnätverk som gömde judar mitt under pågående krig med fara för eget liv, till att höja sin röst, säga ifrån och protestera, eller sjunga
en antinazistisk kuplett, i skydd av det neutrala Sverige.

Stanna till och läs och titta när du har vägarna förbi eller ta en extra sväng på promenaden och kom förbi och läs. Blir du intresserad av att veta mer om andra världskriget, förintelsen eller motstånd ring biblioteket eller titta in så hjälper vi dig att hitta böcker. Du kan också själv söka efter böcker i vår katalog och reservera de böcker som du vill låna, så plockar vi fram böckerna och skickar ett mejl när de finns att hämta på biblioteket.

Länk till bibliotekets katalog

Länk till Levande historias sida med mer information om utställningen

Välkommen att ta del av utställningen. Hitta Hit

Bilden visar ett svartvitt fotoporträtt av Refik Veseli

Bilden visar ett svartvitt fotoporträtt av Refik Veseli